Re: Czy posiadanie ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków dla kierowcy jest konieczne dla właściciela pojazdu?
Napisany przez ADMCI4 -
- pn lis 14, 2011 4:54 pm
Dotychczas zawsze jeździłem tylko samochodami znajomych lub moich rodziców. Teraz nadszedł czas, abym kupił własny samochód i muszę go także ubezpieczyć. Przyjaciel powiedział mi, że zawarł ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dla kierowców.
Czy jest to konieczne, skoro w razie wypadku jestem również objęty ochroną przez moją ubezpieczalnię zdrowotną pod względem pokrycia kosztów? Czy raczej jest to zabezpieczenie dla innych kierowców, którzy mogą być czasem za kierownicą mojego samochodu?
Oni także mają jednak ubezpieczenie zdrowotne, które pokryje ich koszty w razie potrzeby. Jakie składki musiałbym płacić, jeśli podpiszę takie ubezpieczenie?
Czy jest to konieczne, skoro w razie wypadku jestem również objęty ochroną przez moją ubezpieczalnię zdrowotną pod względem pokrycia kosztów? Czy raczej jest to zabezpieczenie dla innych kierowców, którzy mogą być czasem za kierownicą mojego samochodu?
Oni także mają jednak ubezpieczenie zdrowotne, które pokryje ich koszty w razie potrzeby. Jakie składki musiałbym płacić, jeśli podpiszę takie ubezpieczenie?