Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy szkody środowiskowe są również objęte ochroną standardowego ubezpieczenia samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio jechałem moim samochodem przez obszar ochrony wód. Przy okazji zastanawiałem się, co by się stało, gdyby doszło tam do wypadku i zawartość zbiornika została wylana w taki sposób, że woda zostanie zanieczyszczona. Czy takie szkody są objęte ubezpieczeniem samochodowym i zostaną wypłacone bez problemu? Czy szkody środowiskowe z zasady nie są objęte ubezpieczeniem, co oznacza, że muszę wykupić dodatkowe ubezpieczenie? Byłoby miło, gdyby ekspert ds. ubezpieczeń mógł wymienić standardowe elementy obowiązkowego ubezpieczenia OC samochodu.

Re: Czy szkody środowiskowe są również objęte ochroną standardowego ubezpieczenia samochodu?

Napisany przez Naseweis

Ostatnio jechałem moim samochodem przez obszar ochronny przed wodami. Przy tym pomyślałem, co by się stało, gdyby doszło tam do wypadku i zawartość zbiornika wylała się w taki sposób, że zanieczyszczone zostałyby tamtejsze wody.
Czy taki szkoda jest również pokrywana bezproblemowo przez moje ubezpieczenie samochodu? Czy szkody środowiskowe są zasadniczo nieobjęte ubezpieczeniem, co oznacza, że musiałbym wykupić dodatkowe ubezpieczenie?
Byłoby miło, gdyby ekspert ds. ubezpieczeń mógłby mi wymienić regularne składniki ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej samochodu.

dlaczego tak skomplikowanie - wystarczy spojrzenie na warunki umowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata