Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy kasy oszczędności budowlanych naprawdę są dobrą alternatywą?

Napisany przez ADMCI4
Dzięki dotychczasowym dobrze napisanym postom, na które trafiłem tutaj na forum, dzisiaj zwracam się do ekspertów od finansowania nieruchomości. Wszyscy znajomi, którzy dotychczas budowali lub kupowali, finansowali swoje nieruchomości poprzez swoją bankową instytucję lub korzystając z usług taniego banku internetowego. Moi żona i ja mamy umowę oszczędnościową w Wüstenrot i oczywiście również moglibyśmy otrzymać propozycję finansowania tam. Ale co jest naprawdę sensowne? Finansowanie w banku, w instytucji oszczędnościowo-kredytowej czy może połączenie obydwu rozwiązań? Jestem ciekawy Waszych wskazówek, KlausS.

Re: Czy kasy oszczędności budowlanych naprawdę są dobrą alternatywą?

Napisany przez GeorgPuetz
Cześć cześć, Przepraszam, ale z podanymi niewielkimi informacjami niemożliwe jest wydanie wiarygodnej opinii. Jakie koncepcje finansowania i jakie elementy finansowania są sensowne w Twoim przypadku, zależy od wielu rzeczy. Każda opcja finansowania ma swoje zalety i wady. Czy istniejący kontrakt oszczędnościowo-budowlany jest opłacalny, trzeba policzyć. Jednakże można to zrobić tylko wówczas, gdy są dostępne bardziej szczegółowe dane na temat kontraktu oszczędnościowo-budowlanego, całkowitego finansowania i planowanego projektu. Pozdrowienia Georg Pütz info@esel-streck-dich.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata