Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy naliczane są odsetki od kwot użytych na kartach kredytowych?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, od około dwóch tygodni mam kartę kredytową i jeszcze nie płaciłem nią. Została mi wysłana, ale dotąd nie miałem okazji zadać moich pytań. Jeśli teraz zapłacę kartą lub ewentualnie wypłacę nią gotówkę, czy zostaną mi naliczone odsetki do następnego okresu rozliczeniowego? Jeśli tak, czy są one takie same jak w przypadku debetu? W takim razie trzeba by było je uwzględnić w dostępnym limicie. Czy może to być różnie regulowane przez różne banki? ciao Antonino

Napisany przez wusel
To zależy, ja myślę, że w comdirect nie nakładane są żadne odsetki. Ale nie jestem tego całkowicie pewien.

Napisany przez Naseweis
wusel pisze: To zależy, ja myślę, że w comdirect nie pobierają odsetek. Nie jestem jednak pewien.
Cześć Wusel, Skąd wiesz, że Antonio ma kartę kredytową w comdirect ??? @ Antonio, Niestety, nie jestem jasnowidzem, więc nie możesz spodziewać się odpowiedzi. Pozdrowienia, Spryciarzu

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, żadne odsetki nie są naliczane przy żadnej karcie kredytowej do dnia następnego rozliczenia... wtedy oczywiście naliczane są dość wysokie odsetki, które można porównać z odsetkami od debetu. Pozdrawiam, esco

Napisany przez petethefarmer
Czy to jest prawdziwa karta kredytowa (a nie karta debetowa, którą od razu pobierane są z konta), twoj bank rozlicza raz na miesiąc wszystkie płatności dokonane kartą kredytową za pomocą rachunku. Całkowitą kwotę zazwyczaj pobierze się z twojego konta osobistego. Na przykład, w przypadku karty kredytowej Miles & More, płatności kartą kredytową są zbierane i rozliczane każdego 22. dnia miesiąca. Jeśli więc dokonasz płatności kartą kredytową 1. dnia miesiąca, w zasadzie otrzymasz bezodsetkowy kredyt na 21 dni i trochę więcej czasu na zaksięgowanie środków na twoim koncie osobistym. Jednak każdy bank może ustalić własne warunki. Być może będziemy mogli pomóc ci bardziej konkretnie, jeśli powiesz nam, w jakim banku jesteś?

Napisany przez 2Escorpio
petethefarmer pisze: Czy to jest prawdziwa karta kredytowa (nie karta debetowa, która jest natychmiast obciążana z konta), twoj bank rozlicza raz w miesiącu wszystkie płatności dokonane kartą kredytową poprzez rachunek. Cała kwota jest zazwyczaj pobierana z twojego konta bieżącego. Na przykład w przypadku karty kredytowej Miles & More, wszystkie płatności kartą kredytową są rozliczane co miesiąc, na przykład 22. dnia każdego miesiąca. Jeśli więc płacisz swoją kartą kredytową 01. dnia miesiąca, otrzymujesz praktycznie darmowy kredyt na 21 dni oraz trochę więcej czasu na spłatę tej kwoty, która ostatecznie zostanie pobrana z twojego konta bieżącego. Jednakże każdy bank może ustalić swoje własne warunki. Być może będziemy mogli ci bardziej konkretnie pomóc, jeśli powiesz nam, w jakim banku jesteś?
Nie, w przypadku modelu karty, o którym mówisz, żadne banki nie pobierają odsetek. W takim przypadku opłaty muszą zostać uregulowane 22. dnia miesiąca, to jest oczywiste.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata