Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jakie kryteria prowadzą do odmowy kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Po tym jak od kilku lat nie korzystałem z żadnego kredytu i zawsze terminowo spełniałem moje zobowiązania finansowe, moja zdolność kredytowa w Schufa powinna być nienaganna. Chciałbym jednak teraz ponownie wziąć kredyt, ponieważ za około dwa lata zamierzam przenieść się do Hiszpanii, aby tam podjąć dalsze kształcenie. W tym czasie będę otrzymywał moją normalną pensję, ale nie będę mieszkać w Niemczech. Czy to możliwe, że bank mógłby odrzucić mój wniosek kredytowy z tego powodu? Jakie inne kryteria mogą być wykluczone z góry?

Re: Jakie kryteria prowadzą do odmowy kredytu?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

W zasadzie konieczne jest spełnienie warunków kredytowej oceny zdolności kredytowej, a następnie umowa o pracę powinna być na czas nieokreślony albo powinna trwać co najmniej 6 do 12 miesięcy dłużej niż okres spłaty kredytu (co jest rzadkością).

Zatrudnienie musi oczywiście mieć miejsce w Niemczech... czyli musisz otrzymywać wynagrodzenie w DE od firmy mającej siedzibę w DE (ewentualnie wystarczy, jeśli firma posiada tam swoje biuro). Gdzie się poruszasz poza tym, banka nie obchodzi.

Ponadto musisz mieć wystarczająco dużo pieniędzy do życia po odliczeniu raty kredytowej... ile dokładnie, to decyduje bank... zazwyczaj mówi się jednak o 600 euro netto.

Pozdrawiam esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata