Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: finansowanie poprzez dochody z wynajmu

Napisany przez 3845toms
Cześć, poszukuję banku lub pożyczkodawcy, który udzieli mi 180000 €. Chcę kupić budynek wielorodzinny z 6 mieszkaniami (400m² powierzchni mieszkalnej) za 150000€. 30000€ mają być przeznaczone na elewację i prace renowacyjne. Budynek został w pełni odnowiony i zmodernizowany do 2010 roku. Na posesji znajduje się kolejny budynek, który ma być stopniowo odnowiony (3 miesiące). Planuje się wybudowanie 2 dodatkowych mieszkań o łącznej powierzchni 200m². Czynsz wynosi obecnie 4,5-5,5 € za metr kwadratowy. 6 mieszkań przynosi miesięcznie 1800 €, a 2 dodatkowe 800-900 €. Teraz szukam kredytu na 15 lat, który pozwoli mi spłacać 600 € miesięcznie, a resztę spłacić jako całość. Oczywiście z opcją wcześniejszej spłaty kredytu. Co do mojej osoby. Jestem uczniem szkoły średniej i nie mam regularnego dochodu z zatrudnienia. kredyt ma być spłacany wyłącznie z dochodów z najmu. Dziękuję z góry

Napisany przez Naseweis
zapomnij o tym - najpierw naucz się porządnego zawodu!

Mądrala

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli to byłoby takie proste, wszyscy by to zrobili. Ogólnie rzecz biorąc, Twoje obliczenia mogłyby się nawet sprawdzić, gdyby Dom był w najlepszym stanie... niestety jednak nigdy nie można przewidzieć, czy coś się nie zepsuje i jeśli tak, to jakie będą koszty naprawy? Co zrobisz, jeśli zajedzie Ci mietka i zostawi Ci szkodę w wysokości 30 000 euro wraz z długami wynajmu? A co jeśli przez pół roku nie znajdziesz żadnego najemcy na duże mieszkanie? Czy pomyślałeś również o wszystkich dodatkowych kosztach, takich jak podatek od nieruchomości, ubezpieczenia, które muszą być opłacane z wynajmu? I tak dalej, i tak dalej. Było już tylu ludzi, którzy stracili wszystko, bo zbudowali taki schemat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata