Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Korzyści karty kredytowej wydanej przez stację benzynową

Napisany przez ADMCI4
Usłyszałem, że stacje benzynowe oferują teraz także karty kredytowe. Chociaż osobiście jeszcze nie widziałem takiej oferty, to w tej chwili praktycznie każda firma oferuje swoją własną kartę kredytową. W niektórych przypadkach wiąże się to z znacznymi korzyściami. A jak jest w przypadku stacji benzynowych? Czy posiadając taką kartę kredytową można tankować taniej? Które stacje benzynowe w ogóle już oferują takie karty?

Napisany przez Naseweis
To proste do odpowiedzi. Po prostu zapytaj na stacji benzynowej.

Napisany przez Lumo
No cóż, zanim zaczniesz przeszukiwać każdą stację benzynową w poszukiwaniu takich ofert: W VW Banku można uzyskać 1% rabatu na paliwo, jeśli zapłacisz kartą kredytową, niezależnie od tego, którą stację benzynową wybierzesz. Dzięki karcie kredytowej Postbank oszczędzasz 1 cent za litr w Shell. Jednak karty kredytowe bezpośrednio od stacji benzynowych mi nie są znane. Wydaje mi się, że masz na myśli te współprace banków ze stacjami benzynowymi....

Napisany przez 2Escorpio
Aral ma kartę kredytową? Ale nie daje rabatu na paliwo, tylko zbiera punkty Payback.

Napisany przez Manni-Bode
Cześć, myślę, że posiadanie karty kredytowej z stacji benzynowej nie ma żadnych korzyści poza samą stacją benzynową. Karta kredytowa z banku, któremu ufasz, powinna być zupełnie wystarczająca; moim zdaniem!

Napisany przez 2Escorpio
Manni-Bode pisze: Cześć, nie sądzę, że posiadanie karty kredytowej ze stacji benzynowej przynosi korzyści, poza samą stacją benzynową. Według mnie, wystarcza posiadanie karty kredytowej w banku, któremu ufasz.
Tak, to twoja opinia... ale są też ludzie, którzy posiadają kartę kredytową tylko ze względu na pakiety ubezpieczeń lub zbieranie punktów itp.

Napisany przez Jessica
To teraz głupie pytanie, ale czy posiadając kartę kredytową Aral można tankować tylko w Aralu lub zbierać punkty?

Napisany przez Lumo
Nie, karty kredytowe mają takie same podstawowe funkcje (np. bezgotówkowe zakupy itp.). Dostawcy mogą integrować dodatkowe funkcje. Możesz zatem korzystać z nich tak samo jak z każdej zwykłej karty kredytowej (MasterCard lub VISA, cokolwiek to jest w przypadku Aral). Tankowanie i zakupy możesz robić wszędzie. Program Payback jest obsługiwany przez wielu partnerów. Dzięki karcie kredytowej nie musisz zawsze wyciągać osobno karty Payback przy płaceniu w Aral. Punkty zostaną również przypisane do Twojego konta, gdy płacisz kartą Aralkarte w Aral....

Napisany przez Jessica
Ochh! Ok. Dziękuję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata