Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy banki oferują finansowanie budowy także dla rodzeństwa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie,

ponieważ ani moja siostra, ani ja w połowie trzydziestki nie mamy stabilnego związku, a chcielibyśmy już mieć własność, wpadliśmy na pomysł, czy nie zbudować wspólnie domu i oczywiście wystąpić wspólnie o finansowanie. Nie jesteśmy jednak pewni, czy banki zgodzą się na taki pomysł.

Dla małżeństwa zabezpieczenie kredytu jest zupełnie inne, ponieważ w razie potrzeby ktoś miałby wspierać drugą osobę. W naszym przypadku tak nie jest. Czy mimo to mamy szansę otrzymać wspólnie kredyt na taki cel?

Dziękuję.

Re: Czy banki oferują finansowanie budowy także dla rodzeństwa?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Silberfuchs, w przypadku pożyczki pożyczkobiorcy zawsze ponoszą wspólną odpowiedzialność, nie ma znaczenia, czy są to małżonkowie, rodzeństwo czy przyjaciele! Dlatego podstawowo możliwe jest przedstawienie. Jednak proces oceny wygląda trochę inaczej niż w przypadku małżonków lub partnerów życiowych, ponieważ każdy musi być w stanie udźwignąć swoją własną kwotę na utrzymanie gospodarstwa domowego! Należy ustalić, czy w domu każdy ma swoją oddzielną/odrębną przestrzeń mieszkalną, w takim przypadku pożyczkę można by ewentualnie podzielić lub przedstawić odpowiednio. Wreszcie, brak decyzji o finansowaniu nie jest spowodowany tym, że dwaj bracia biorą pożyczkę. Chętnie mogą się Państwo skontaktować ze mną pod adresem e-mail, a ja mogę sprawdzić, czy w zasadzie jest możliwe finansowanie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata