Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Co otrzymuje się po wypowiedzeniu ubezpieczenia na życie z opcją dodatkowego ubezpieczenia ryzyka WHEN Risikolebensversicherung)?

Napisany przez ADMCI4
Wreszcie trafiłem na forum, gdzie można otrzymać wykwalifikowane odpowiedzi. Niedawno kupiliśmy Dom i chcemy go zabezpieczyć poprzez wykupienie dla mnie ubezpieczenia na życie, ponieważ jestem głównym źródłem dochodu. W ten sposób moja rodzina miałaby przynajmniej Dom w przypadku nagłego wypadku. Interesuje mnie jednak, czy mogę wypłacić jakąś kwotę z tego ubezpieczenia, jeśli zdecyduję się je anulować w przyszłości. Czy możecie mi w tym pomóc?

Re: Co otrzymuje się po wypowiedzeniu ubezpieczenia na życie z opcją dodatkowego ubezpieczenia ryzyka WHEN Risikolebensversicherung)?

Napisany przez Reibold
Cześć Karlini! ubezpieczenie na życie typu ryzyko nie oszczędza pieniędzy dla poszczególnego klienta. Odkłada składki, aby w przypadku szkód wypłacić ustaloną sumę świadczenia z tytułu śmierci. Dlatego klient indywidualny nie może odzyskać pieniędzy przy rezygnacji! Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau Tel: 08431 901290

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata