Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Straumann & Merrill?

Napisany przez Simona
Jak powinienem ocenić krótki artykuł o Straumannie od Merrilla, biorąc pod uwagę ostatnie komentarze Merrilla z ostatnich dni po wynikach za III kwartał (Finanznachrichten.de)? (Potrzebuję tutaj neutralnej pomocy, ponieważ tak naprawdę nie przepadam za Merrillem; zbyt wiele razy mnie zawiedli). https://www.newratings.com/analyst_news/article_1123178.html Następnie widzę jeszcze: https://www.newratings.com/analyst_news/article_1122514.html Dziękuję i Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Dany1
Cześć Simona Prawdopodobnie nie jestem dla Ciebie wystarczająco obiektywny...ale mimo wszystko spróbuję. Obserwuję Straumanna od momentu debiutu firmy na giełdzie, a to już kilka lat. Firma i zarządzanie zawsze sprawiały na mnie doskonałe wrażenie, bez dwóch zdań. Implantaty zębów mają jeszcze przed sobą dużą przyszłość. Potencjał jest bardziej niż wystarczający. Pomyśl o naszym młodzieńczym wieku, wtedy np. aparaty ortodontyczne były ostatnią deską ratunku. Osoby noszące aparaty były nazywane upiorami zacisków...Dziś aparat zębowy jest raczej traktowany jako ozdoba i dodatek...Zdrowe zęby to zdrowie ogólnie, w tym obszarze będzie inwestowano także w przyszłości dużo pieniędzy. W tym obszarze (jeszcze) nie ma dyskontów, więc zarabia się dobre pieniądze. Teraz i w przyszłości. Straumanna można handlować, ale można też teraz kupić pakiet jako inwestycję długoterminową. PS: Od lat śledzę banki i analityków. Są lepsze i gorsze, ale nigdy nie miałem doskonałego wrażenia co do wymienionych przez Ciebie instytucji. Miłego weekendu

Napisany przez 2cybercrash
Na zbędne manipulacje kursami na wartościach, które są dodawane do amerykańsko manipulowanego indeksu MSCI, zwróciłem uwagę podczas przyjęcia Straumanna. Teraz taka faza, nawet CHF 300 zostało przebite, a wsparcie 275 jest testowane. Oprocz mnie, popularny biuletyn giełdowy również ocenia poziom kursu jako atrakcyjny do kupienia. Trochę irytujące, że został tak radykalnie pozbawiony wartości bez wyraźnego powodu. Ożywienie czy hedeowanie? Niestety są też emitenci opcji kupna (bazowe 280), którzy prawdopodobnie będą grać w kursach. Być może pozostanie volatylne w obie strony?

Napisany przez Simona
Dziękuję. Wygląda na to, że nie jestem aż tak źle na tym położony. Widziałem też popularny biuletyn giełdowy i świetnie się bawiłem. Naprawdę poprawiło mi to humor! Co jednak do niedawna mi umknęło: Teraz są również opcje sprzedaży dla Straumanna. :roll: Mam nadzieję, że nigdy nie zostaną wykonane! Wolę raczej zmienność/wzrost, szybko, szybko :lol: Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata