Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę zmienić samochód podczas finansowania?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

dwa lata temu kupiliśmy z żoną samochód, który finansujemy przez salon samochodowy. Finansowanie ma trwać jeszcze cztery lata. Wszystko byłoby w porządku, jednak spodziewamy się teraz kolejnego potomka, a nasz obecny samochód jest zdecydowanie za mały dla nas wszystkich, włączając w to wózek dziecięcy i inne akcesoria.

Czy możemy zamienić samochód podczas trwania finansowania, czyli sprzedać obecny lub oddać go w rozliczeniu w salonie samochodowym i do finansowania włączyć inny?

Thommas

Napisany przez Naseweis

Cześć,

dwa lata temu kupiłem z żoną samochód, który jest obecnie finansowany przez salon samochodowy. Planowany okres spłaty finansowania wynosi jeszcze cztery lata. Wszystko byłoby w porządku, jednak spodziewamy się teraz kolejnego potomka, a nasz obecny samochód jest zdecydowanie za mały dla nas wszystkich, plus wózka dziecięcego i innych akcesoriów.

Czy możemy dokonać wymiany pojazdu w trakcie trwania finansowania, czyli sprzedać stary, na przykład, lub oddać go do salonu samochodowego w rozliczeniu i podłączyć inne auto do finansowania?

Thommas

Witaj,

Po prostu sprzedać nie jest możliwe, ponieważ prawdopodobnie nie posiadasz dowodu rejestracyjnego pojazdu.

Najlepiej skonsultować się z kredytodawcą, aby dowiedzieć się, jakie są dostępne możliwości.

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez GeorgPuetz
Cześć Thommas,

to powinno być możliwe bez problemów, jeśli ocena zdolności kredytowej dla pojazdu zastępczego jest pozytywna.

Procedura: Jeśli np. dogadasz się z dealerem co do ceny nowego pojazdu oraz czy przyjmie on stary w rozliczeniu. Różnica stanowi kwotę, którą musisz dodać na wierzch. Bank zlikwiduje twój obecny kredyt ratalny - oprocentowanie zawarte w aktualnym saldzie resztkowym zostanie odjęte. Saldo do spłaty łącznie z dodatkową kwotą na nowy samochód da w rezultacie nową kwotę do sfinansowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata