Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy wszystkie banki również prowadzą wszystkie transakcje giełdowe?

Napisany przez ADMCI4
Wiadomo, że czasami słyszy się o bankach, które określają się mianem banków kredytowych. Kiedyś zawsze wyobrażałem sobie, że takie banki udzielają wyłącznie kredytów. Ale tak jednak nie jest. Czy mogę zatem teraz założyć, że każdy bank zajmuje się wszystkimi rodzajami transakcji, także na giełdzie? Moja domowa bank, czyli Sparkasse, zajmuje się raczej zwykłymi klientami prowadzącymi rachunek bieżący, dlatego zawsze myślałem, że muszę zwrócić się do innego banku, jeśli chcę dokonywać bardziej skomplikowanych transakcji giełdowych. Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat rzadszych inwestycji w fundusze, aby uzyskać lepszą stopę zwrotu. Czy mogę zaufać Sparkasse w tej sprawie?

Napisany przez Naseweis

Często słyszy się o bankach, które nazywają się bankami kredytowymi. Kiedyś miałam zawsze wyobrażenie, że takie banki udzielają wyłącznie kredytów. Ale tak nie jest. Czy mogę więc teraz założyć, że każdy bank prowadzi wszystkie transakcje, również na giełdzie? Moje główne konto w banku, czyli Sparkasse, obsługuje raczej zwykłych klientów prowadzących rachunki oszczędnościowo-rozliczeniowe, dlatego zawsze myślałam, że muszę zwrócić się do innego banku, jeśli chcę dokonywać bardziej skomplikowanych transakcji giełdowych. Chciałabym uzyskać informacje na temat rzadszych inwestycji funduszowych, aby móc osiągnąć lepsze oprocentowanie. Czy mogę zaufać Sparkasse w tej kwestii?

tutaj nie zależy to nigdy od banku czy Sparkasse,
zawsze jednak od doradcy.

W każdym banku/Sparkasse są eksperci lub niewyjadki.

To trzeba samemu odkryć.

Napisany przez 2Bolitho

tutaj nie chodzi o bank ani oszczędności,
ale zawsze o doradcę.

raczej sprzedawca. Ale zgadzam się z Naseweis. Szukanie jest podobnie trudne jak w przypadku wyszukiwania sprzedawcy samochodowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata