Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy ubezpieczenie zdrowotne refunduje okulary dla dzieci w 100%?

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj okulista stwierdził, że mój 13-letni syn musi nosić okulary. Jest to oczywiście tym bardziej gorzkie, że w ogóle nie jest do tego przyzwyczajony i w wieku 13 lat jest również w wieku, w którym nie każde okulary pasują. Prawdopodobnie trzeba będzie być gotowym sięgnąć po droższe modele. Ponieważ nie jesteśmy bogatą rodziną, to byłby dla nas teraz duży wydatek. Dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby dowiedzieć się o moich prawach jako ubezpieczonego. Czy ubezpieczenia zdrowotne zawsze pokrywają 100% kosztów okularów dla dzieci, czy zawsze trzeba dopłacać? Z poważaniem, Cobi

Napisany przez Naseweis
Cześć, po prostu przeczytaj poniższe rozporządzenie: https://www.gkv-spitzenverband.de/upl...10-16_9951.pdf Pozdrowienia N.

Napisany przez schmitt-tan80
Najlepiej zadzwoń do swojego ubezpieczyciela, aby się upewnić. Ja niedawno też dostałem okulary i musiałem zapłacić wszystko sam. Powiedziano mi, że koszty będą pokrywane dopiero gdy jest się prawie niewidomym. Oczywiście może być inaczej w przypadku dzieci.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata