Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę uzgodnić obniżenie rat mojego kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Około osiem miesięcy temu w moim domowym banku, Sparkasse, zaciągnąłem większy kredyt, aby skonsolidować moje debety. Wtedy było to około 16 000 euro. To dużo pieniędzy i teraz muszę spłacać co miesiąc 200 euro. kredyt jest rozłożony na okres dziesięciu (!) lat. Jest to bardzo długi okres, a mimo to raty są dla mnie zbyt wysokie. Byłbym bardzo zadowolony, gdybym mógł obniżyć je do 100 euro miesięcznie. Tylko nie wiem, jak to wpłynie na okres kredytowania. Czy jednak w zasadzie możliwe jest negocjowanie obniżenia rat z Sparkasse?

Pozdrawiam, Bibo

Napisany przez obelix
Cześć Bibo,

bez dokładnej znajomości Twoich danych, nikt tutaj nie będzie w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi.

W zasadzie zawsze dobrze jest w przypadku trudności z płatnościami jak najszybciej porozmawiać z wierzycielem, w tym przypadku Twoim bankiem, czyli Sparkasse.

Skonsultuj swoją sytuację! W razie potrzeby zawsze można jeszcze zasięgnąć drugiej opinii.

Napisany przez 2Bolitho

Około osiem miesięcy temu w moim banku domowym, Sparkasse, zaciągnąłem większy kredyt, aby skonsolidować moje debety. Wtedy było to około 16 000 euro. To dużo pieniędzy i teraz muszę spłacać 200 euro miesięcznie. kredyt będzie trwał przez okres dziesięciu (!) lat. To bardzo długo, a mimo to raty są dla mnie właściwie zbyt wysokie. Byłbym bardzo zadowolony, gdybym mógł obniżyć je do 100 euro miesięcznie. Tylko nie wiem, jak to wpłynie na okres spłaty. Ale czy w ogóle jest możliwe uzgodnienie obniżenia rat z Sparkasse?

Pozdrawiam, Bibo

Asteriks już udzielił odpowiedzi na to pytanie. To, co zawsze mnie drażni w takich postach, to że nie jesteś wcale jedyną osobą, której 16 000 euro zostało wcześniej w jakiś sposób wydane. Zazwyczaj przynajmniej. Na przykładzie tego pozostajemy. Najpierw konsumujemy, a później narzekamy podczas płacenia. To chyba jednak nie do końca się zgadza. Powinno być jasne, że jeśli zdecydujemy się na coś na kredyt, będziemy musieli później zrezygnować. Dla gospodarki to pewnie ok, społeczeństwu się to podoba, ale ja na szczęście mogę postępować inaczej.

Napisany przez Naseweis
Cześć,

gdybym dostał od mojego banku w ofercie kredytowej o oprocentowaniu rzeczywistym/nominalnym w wysokości około 9% w czasach niskich stóp procentowych, byłoby to powodem do zmiany mojego konta bankowego.

Pozdrowienia, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata