Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie ADAC obejmuje również podróże zagraniczne dzieci?

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj otrzymaliśmy dokumenty, ponieważ nasz syn w przyszłym roku letnim wybierze się na wycieczkę szkolną do Toskanii w klasie 11. Do normalnych kosztów dojdą dodatkowe koszty różnych ubezpieczeń. Chcielibyśmy je jednak zaoszczędzić, ponieważ samo wyjazd jest już wystarczająco drogi. Posiadamy ubezpieczenie zagraniczne od ADAC, w którym zazwyczaj cała rodzina jest ubezpieczona. Czy to także obowiązuje w przypadku, gdy dziecko rodziny podróżuje samodzielnie lub z szkołą? Chodzi nie tylko o ochronę zdrowia, ale także o odszkodowanie w przypadku utraty i kradzieży. Czy możemy teraz zaoszczędzić te koszty i polegać na ADAC?

Re: Czy ubezpieczenie ADAC obejmuje również podróże zagraniczne dzieci?

Napisany przez Naseweis

Dziś otrzymaliśmy dokumenty, ponieważ nasz syn wybiera się na wycieczkę klasową do Toskanii latem przyszłego roku, będąc już w klasie 11. Do normalnych kosztów dojdą dodatkowe koszty związane z różnymi ubezpieczeniami. Chcielibyśmy zaoszczędzić na tych kosztach, ponieważ sama wycieczka jest już wystarczająco droga. Posiadamy ubezpieczenie Auslandsschutz od ADAC, w którym zazwyczaj cała rodzina jest ubezpieczona. Czy to ubezpieczenie obejmuje również sytuację, gdy dziecko z rodziny podróżuje samodzielnie lub z szkołą?

spojrzenie na odpowiednie warunki umowy zazwyczaj pomaga!

Tu nie chodzi tylko o ochronę zdrowia, ale także o rekompensatę za utratę i kradzież.

O jakiej utracie lub kradzieży mowa tutaj. Mam nadzieję, że nie chodzi o dziecko.

Czy możemy teraz zaoszczędzić na kosztach i polegać na ADAC?

Nie mam pojęcia - jak już powiedziałem, spojrzenie na warunki zazwyczaj pomaga.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata