Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ty także, Brutusie, Swissquote Bank.

Napisany przez 2cybercrash
Przynajmniej mogę opublikować te brednie na tej jedynej neutralnej platformie.
Szwajcarski bank Swissquote, podobnie jak inne, dzisiaj dzień przed wygaśnięciem opcji, nie jest w stanie dostarczyć kursów, nawet dla klientów Premium!
Dla mnie oznacza to, że Swissquote już nie jest numerem jeden, ale należy do kategorii banków, które realizują swoje interesy za pomocą technicznego sabotażu.
Połączenia telefoniczne są możliwe tylko za pośrednictwem zleceń transakcyjnych, wszystkie inne linie są odcięte! Pewnemu panu Krebsowi zrobiłem teraz porządek w Swissquote. Miły pan wyjaśnił mi, że to problem firmy Bluewin.
Już teraz po godzinie przekazywanie kursów znów działa, jest tylko jedna metoda: albo usługa działa, albo kapitał jest wycofywany. W końcu nie prowadzę giełdy świń, gdzie mój kapitał pracy jest niszczony?

Napisany przez ADMCI4
Mam też Chritz z uczciwą Swissquote. Czy są jakieś godne alternatywy (szczególnie pod względem ceny)? Synteza?!?

Napisany przez Dany1
hehe, zrobiłeś z raka ślimaka...

ale serio, czego oczekujesz od swojego banku?
Czy zastanawiałeś się kiedyś, co może zrobić bank?
Płacić 1% odsetek za książeczkę oszczędnościową? 2% za drugi filar itd., itd.
nic, ale to absolutnie nic... sprawdź sobie reklamy banków, one nawet nie mają produktu ani hasła do skutecznego reklamowania! Wtedy muszą używać drogich, a właściwie przepłaconych naszymi pieniędzmi ofiar sponsorów: Alinghi, reprezentacja piłkarska, Apple i-pod, itp., itp.... wyślij mi jedną z twoich torebek na wymioty. dzięki
cholera, teraz jednak coś przeoczyłem, bo ktoś w banku coś umie... a mianowicie "concierge", ale on nie może za to nic!

Napisany przez beat
Teraz od czasu do czasu zawieś książki zleceń.
Branża finansowa powinna zainwestować trochę w IT.
Czy ponownie zwiększyć udziały w Temenosie?

Napisany przez ADMCI4
Właśnie założyłem konto w Synthesis. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Dostajesz osobistego doradcę. Mam wrażenie, że nie ma on zbyt dużo pojęcia, ale za to otrzymujesz jego e-mail, numer telefonu i numer faksu, i od razu masz kogoś, na kogo możesz naciskać, jeśli coś idzie nie tak. Osoba do kontaktu w Swissquote u mnie: --> Pan Iselin

Napisany przez ADMCI4
Teraz mam już za sobą wszystkie procedury otwarcia. Synteza prawie przesadza z telefonami i osobistym kontaktem. Ale system mnie całkowicie przekonał. ?

Napisany przez beta
Więc w Swissquote (Premium) jest narzędzie o nazwie Wealth Management.
Zauważyłem to niedawno ops:

W każdym razie zawsze mam maksymalne wartości.....zawsze. Czy u was też tak jest?? Dziwne narzędzie w każdym razie.

Pozdrowienia

Napisany przez Dany1
W Swissquote (Premium) jest narzędzie Wealth Management. Zauważyłem to niedawno. W każdym razie zawsze mam maksymalne wartości... zawsze. Czy u was też tak jest?? Dziwne narzędzie w każdym razie. Dziwne narzędzie... i te mądre osądy banku. Grrrr. Chyba powinieneś zadzwonić do Ishelina i wyrazić mu swoje zdanie... :mrgreen:

Napisany przez ADMCI4
To narzędzie odkryłem dzięki Tobie. Serdeczne dzięki. Jednakże radzę sobie bardzo dobrze.
W ryzyku mam dwójkę, a w wygranej ósemkę.
Pozdrawiam, Linard

Napisany przez beta
No cóż, jeśli w przyszłości trzeba będzie uwzględniać awarie techniczne SQ-Bank w swoim profilu ryzyka, to chyba zawsze wychodzi na 10..... :twisted:

złośliwe !

Pozdrowienia

Napisany przez speedskater

No cóż, jeśli w przyszłości trzeba będzie uwzględnić problemy techniczne banku SQ we własnym profilu ryzyka, to wychodzi na to, że zawsze dostanę 10... :twisted:

złośliwe!

Pozdrowienia

To nazywa się chyba ryzykiem operacyjnym. W yellowtrade wszystko działa bez zarzutu. :wink:

Napisany przez fritz
Więc nie zawsze jestem na maksimum, ale zawsze jestem na plusie. Tam jest też pokazane, ile można oczekiwać zarobić w ciągu dnia, tygodnia lub miesiąca. U mnie nigdy jeszcze nie było wartości ujemnej, nawet podczas dwóch mini-kryzysów. Zgodnie z tą funkcją, powinienem być milionerem od dawna. Byłoby interesujące dowiedzieć się, jakim wzorem Swissquote to oblicza, gdzieś jest napisane, że te liczby powstają na podstawie porównania z innymi klientami Swissquote. To oznaczałoby w przybliżeniu, że im więcej osób ma daną akcję w portfelu, tym lepsze są ich szanse na sukces. Uważam to za dość wątpliwe, zwłaszcza że w Swissquote zazwyczaj działają małych inwestorów. Całość to raczej małe i bezużyteczne gadżety. Pozdrawiam fritz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata