Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy kredyty samochodowe są również możliwe poprzez rodziców lub rodzeństwo?

Napisany przez ADMCI4
Jestem lekko zrozpaczony, ponieważ pilnie potrzebuję nowego samochodu i nie wiem, skąd wziąć na niego pieniądze. W zasadzie powinienem złożyć wniosek o finansowanie w banku, ale prawdopodobnie będę miał słabe szanse, ponieważ posiadam już dwa kredyty. Możliwe, że mój bank nie zgodzi się na kolejne. Ponadto mogę sobie pozwolić na maksymalnie 50 euro miesięcznie, więc szanse są niewielkie. Dlatego zastanawiam się, czy moi rodzice lub brat mogliby złożyć wniosek o finansowanie w salonie samochodowym za mnie. Jednakże konieczne byłoby, aby samochód został zarejestrowany na mnie. Czy to możliwe?

Napisany przez GeorgPuetz
Na podstawie wspomnianego budżetu w wysokości 50 euro miesięcznie, finansowanie mogłoby wyglądać jak w załączniku. kredyt ratalny trwa 3 lata, ma oprocentowanie 5%. Wynika z tego kwota pożyczki w wysokości 1 668,29 euro. Samochód będzie więc starszy. I musi przetrwać te 3 lata.

Wyższe oprocentowanie nie zmienia zbyt wiele w miesięcznej racie. To jest suma kredytu dla debetu. Warto byłoby zapytać w banku. Wątpię, czy możliwe jest pozyskanie finansowania od salonu samochodowego. Być może brat lub rodzice mogliby udzielić pożyczki. Jeśli nie, spróbuj w serwisach Smava lub Auxmoney.

Możesz także samodzielnie obliczyć to tu:
Kalkulator kredytowy dla kredytu ratalnego - oblicz oprocentowanie kredytu online

Napisany przez Femto
Cześć,

można podać rodziców lub krewnych jako poręczycieli. Jednak nawet wtedy nie jest łatwo, jeśli można przeznaczyć tylko 50 euro miesięcznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata