Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie motocykla jest uwzględniane w ubezpieczeniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Od dwóch lat jeżdżę motocyklem, nawet przez zimę. Teraz jednak, głównie dla mojej dziewczyny, chcę przesiąść się na samochód. Od przyjaciół słyszałem, że wtedy muszę zacząć od początku w kwestii ubezpieczenia. Czy nie jest możliwe, że zniżki z ubezpieczenia motocyklowego zostaną uwzględnione także przy ubezpieczeniu samochodu? Jeśli ktoś zna firmy ubezpieczeniowe, które postępują w ten sposób, będę wdzięczny za informację.

Napisany przez Naseweis
Procenty nie zostaną przeniesione, ale zostanie przeniesiony poziom braku szkód.

Napisany przez BaMi
Cześć Wścibski,

Twoja odpowiedź jest poprawna, ale może być trudna do zrozumienia.

Faktem jest, że klasa SF zostanie przeniesiona. Jednakże, ponieważ motocykle zazwyczaj mają inne zniżki lub procentowe klasyfikacje, zmienia się także zniżka.

Przykład:

SF 1 w przypadku samochodów osobowych jest często 100%
SF 1 w przypadku motocykli to zazwyczaj 50%

Pozdrawiam, BaMi

Napisany przez Naseweis

Cześć BaMi,

Twoja odpowiedź jest prawidłowa, ale może być trudna do zrozumienia.

To prawda, że klasa SF jest przenoszona. Jednakże, ponieważ motocykle zazwyczaj mają inne zniżki lub procenty, zmienia się także zniżka.

Przykład:

SF 1 przy samochodach osobowych to często 100%
SF 1 przy motocyklach zazwyczaj wynosi 50%

BaMi

Cześć Naseweis,

Masz oczywiście rację - tylko trzeba to sprawdzić w swoich warunkach ubezpieczenia, ponieważ mogą występować różnice w stawkach zarówno dla motocykli, jak i dla samochodów.

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Gumpy34
Musisz rzeczywiście sprawdzić to w warunkach ubezpieczenia. Każde ubezpieczenie robi to w jakiś inny sposób. Niedawno zarejestrowałem tutaj motocykl i mogłem przenieść moje zniżki z auta tylko częściowo. Wybierz najlepsze ubezpieczenie pod względem ceny i zapytaj jasno o ten szczegół jeszcze raz.

Napisany przez Matthew Pryor
Musisz rzeczywiście sprawdzić to w warunkach ubezpieczenia. Każda firma ubezpieczeniowa robi to w jakiś inny sposób. Kilka dni temu zarejestrowałem tutaj motocykl i mogłem przenieść część moich zniżek z samochodu. Najlepiej wybierz korzystne ubezpieczenie i zapytaj jeszcze raz.

Zapomniałeś, strategu, dodać swój link partnerski!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata