Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Kupno domu WHEN przez licytację przymusową)

Napisany przez amsterdam
Cześć wszystkim, Mam kilka pytań dotyczących aukcji przymusowej domu. Czy istnieje szansa na zakup czegoś taniego? (myślę, że udział biorą w tym wielu specjalistów, np. bankowców, pośredników..., którzy również chcą kupić coś taniego) Jak przebiega taka licytacja? (podobnie jak na eBayu, gdzie oferta jest otwierana za pomocą UE?) Ile pieniędzy trzeba zabrać ze sobą? jeśli np. oficjalna wartość rynkowa wynosi 260 000. Czy może się zdarzyć, że zaoferowana zostanie kwota większa niż 260 000 euro? Jestem wdzięczny za każdą wskazówkę Pozdrowienia i miłego dnia

Napisany przez Doso
Najwyższa oferta wygrywa - i może się zdarzyć, że cena domu przekroczy jego szacunkową wartość. Za euro nie kupisz tutaj domu, zaczyna się od wyższych kwot, więc rynek nieruchomości w Niemczech nie jest aż tak zły.

Napisany przez Naseweis
Cześć Amsterdamie, zobacz tę stronę internetową! Licytacja przymusowa? Wikipedia Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Danny84
Tak, aukcję na ebayu raczej nie można z tym porównać! Myślę, że lepiej jest kupić taki Dom, gdzie masz ustaloną cenę, na którą możesz polegać!

Napisany przez MaklerHH
Cześć, cześć, można rzeczywiście zdobyć świetną okazję na licytacji przymusowej, ale trzeba dobrze znać się na nieruchomościach, żeby nie kupić kota w worku. 10% wartości rynkowej nieruchomości musi być zabezpieczone poręczeniem bankowym, aby wziąć udział w licytacji. Również istotne jest, czy to pierwsza czy już druga licytacja. I oczywiście, jak duża jest konkurencja, zależy także od lokalizacji. W Hamburgu będzie trudniej niż na przykład na wschodzie w Sternbergu. Pozdrowienia z Hamburga

Napisany przez morales
Jak już wspomniano, w takich przymusowych licytacjach można czasem znaleźć okazję. Jeśli się nie ma pojęcia o domach, łatwo jest zainwestować w coś niewłaściwego i w rezultacie zawrzeć mniej korzystną transakcję niż w przypadku tradycyjnego zakupu domu.

Napisany przez Daggy
Powinieneś najpierw dowiedzieć się, ile warte jest to mieszkanie i ustalić sobie limit. Jak będziesz opłacać mieszkanie (gotówką czy kredytem) zostanie ustalone później. Jeśli masz szczęście i nikt inny nie jest zainteresowany, możesz je kupić poniżej wartości (ale na pewno będzie ustalone minimalne postawienie). Bez względu na wysokość postawionej kwoty, wygrywa osoba z najwyższą ofertą.

Napisany przez markus888
Jeśli byłbym tobą, po prostu poszedłbym na aukcję albo nawet kilka. Zawsze są publiczne. Każdy może wejść, to nic nie kosztuje, a dostaniesz poczucie tego, co jest możliwe. Moje doświadczenie mówi, że tanie oferty zawsze odchodzą drożej. Więc trudno znaleźć okazje, chyba że będziesz chodził regularnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata