- pn gru 26, 2011 7:01 pm
Wszystkim dobry wieczór, Mam następujący plan. Chcę założyć własną fundację. Celem fundacji jest to, że chcę kupić mieszkanie poprzez moją fundację, a cena mieszkania będzie znacznie niższa od wartości rynkowej. Ponadto zamierzam założyć własną firmę/mediację w zakresie odnawialnych źródeł energii. Celem fundacji będzie umożliwienie każdemu właścicielowi domu instalacji odnawialnych źródeł energii/fotowoltaikę w formie kredytów na zdolność kredytową przy udziale kas oszczędnościowych, dzięki czemu właściciel domu nie otrzyma kolejnego wpisu do księgi wieczystej. Dodatkowo będą oferowane plany emerytalne. Oferowane będzie również Private Equity. Więc do kogo mogę się zwrócić w sprawie założenia fundacji? Mieszkanie, które zostanie sfinansowane przez fundację, zostanie również przekazane fundacji. Jakiego rodzaju fundację muszę utworzyć, aby natychmiast złożyć wniosek o kredyt w banku? Nie ma dostępnego kapitału zakładowego, dostępne jest tylko mieszkanie, które zostanie sfinansowane poprzez fundację oraz firma.