Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy zmiana pracowników w banku jest konieczna?

Napisany przez ADMCI4
Całkowicie mnie to denerwuje, dlatego teraz muszę o tym napisać i zapytać Was, czy Wam również to przeszkadza i czy istnieją inne możliwości. Jestem klientem dużego banku oszczędnościowego w Nadrenii od dłuższego czasu i ogólnie jestem zadowolony z usług. Jednak to, co mnie coraz bardziej irytuje w ostatnich latach, to ciągła zmiana pracowników w mojej placówce. I nie sądzę, że jest to problem jedynie w mojej filii. Naprawdę mam już dość tego, że za każdym razem muszę opowiadać tę samą historię nowemu pracownikowi, zwłaszcza że moje finanse to bardzo intymne sprawy. Czy to jest dzisiejszy duch czasu, czy istnieją jeszcze banki, gdzie można mieć opiekuna klienta na dłuższy okres? Jak jest w Waszych bankach?

Napisany przez obelix
Całkowicie normalne i typowe.

Z dużym szczęściem może się zdarzyć, że w małych oddziałach zmiana personelu jest mniejsza, ale to pozostaje wyjątkiem.

Ponieważ ja - pomimo posiadania banku w miejscu - załatwiam wszystko online, nie dotyczy mnie to, a ponadto nie chciałbym opowiadać (nowym) pracownikom banku za każdym razem tych samych historii. Najważniejsze dane są prawdopodobnie zapisane tak czy inaczej, a często chodzi jedynie o to, żeby sprzedać klientowi nowy - miejmy nadzieję - sensowny produkt.

Hasło sprzedaż: wszystkie firmy zorientowane na sprzedaż, w tym także banki, firmy ubezpieczeniowe i kasy oszczędnościowe, regularnie doświadczają restrukturyzacji, co często wiąże się z rotacją personelu.

Napisany przez 2Bolitho
Czy pracownicy mojego banku byliby zadowoleni z tego, że mogliby marnować się za stołem obsługi klienta, to zmieniłbym bank. Szczerze mówiąc, poza kilkoma powołanymi, obsługa klienta przy okienku nie jest rajem dla pracownika banku. O ile mi wiadomo, od dawna również zatrudniani są tam pracownicy z innymi wykształceniami zawodowymi.

Napisany przez Danny84
Mieszkam trochę na wsi. W naszym oddziale od lat pracuje ta sama stała ekipa. To naprawdę bardzo miłe. W ogóle wszystko inne załatwiam online. Ale jeśli mam specjalne pytania, to dobrze mieć jednego danego partnera do rozmów. Rozumiem Cię!

Napisany przez Naseweis

Mieszkam trochę bardziej wiejsko. W naszym sklepie pracownicy są ci sami od lat. To naprawdę bardzo przyjemne. Wszystko inne załatwiam również online. Ale jeśli mam specjalne pytania, dobrze jest mieć jednego kontaktowego. Rozumiem Cię!

a jeśli ten jedyny kontakt jest na urlopie lub chory,
to trzeba czekać, aż wróci?

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez obelix

a jeśli ten jeden współpracownik jest na urlopie albo jest chory, czy trzeba poczekać, aż wróci?

Cześć,

myślę, że można zinterpretować wypowiedź Danny84 trochę inaczej.

Oczywiście jego/jej główny współpracownik też może mieć urlop, może zachorować, itp., ale nadal pozostaje on/ona głównym kontaktem aż do emerytury lub przeniesienia. To, że w międzyczasie pomoże koleżanka albo kolega, nie powinno być problemem. Nie każda wizyta w banku wiąże się z życiowo ważnymi pytaniami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata