Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy mogę przelać wynagrodzenie na konto karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio słyszałem, że istnieje możliwość doładowania konta karty kredytowej. Gdybym korzystał z karty, nie musiałbym martwić się o późniejsze obciążenia kwot. Ponieważ często płacę kartą, także w supermarketach, uważałbym za bardzo praktyczne, gdyby było możliwe, przynajmniej część mojej pensji przelać na konto karty kredytowej. Czy ktoś się na tym zna? Pozdrowienia, Olchi78

Napisany przez 2Escorpio
To zależy od banku, który wydał karty kredytowe. W niektórych bankach można mieć środki na koncie i otrzymywać nawet odsetki, a w innych taka opcja w ogóle nie istnieje.

Napisany przez petethefarmer
To jest możliwe, jak już słusznie zauważył Olchi78, obecnie u wielu dostawców kart (m.in. DKB, Miles & More, Amazon KK, itp.). Którą z nich używasz?

Napisany przez Lumo
Tak, to zależy od karty. Zazwyczaj oferowane jest konto kart kredytowych, które jest nawet oprocentowane (np. w DKB).

Jednak wątpię, że Twojemu pracodawcy uda się przekazać część Twojej pensji na to konto. Wynagrodzenie zazwyczaj jest w całości przekazywane na konto. Przekazanie na konto karty musisz zorganizować samodzielnie.

.... ale: W przypadku wielu dostawców rachunków oszczędnościowych otrzymasz wyższe oprocentowanie niż na kontach kart kredytowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata