Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak anulować Skandia dla spłaty dodatkowej?

Napisany przez Klaus23
Cześć ludzie, najpierw kilka szczegółów dotyczących mojego kredytu. Nowa budowa: 2006 Wartość nieruchomości: 450-500000 euro Kwota kredytu: 160000 1. kredyt: zwykły kredyt w Sparkasse oprocentowany na 4,19% do 100000 euro (pozostało 70000) 2. kredyt 60000 euro z zabezpieczonym planem oszczędnościowym (wpłacono 11000) A co do Skandia Schrottversicherung (ubezpieczenie emerytalne związane z funduszami): Podpisane: 1999 Wpłacone: 14800 Wartość umowy: 12800 Wartość wykupu: 11000 Teraz moje pytanie: Czy ma sens kontynuowanie czegoś, co zostało mi wcześniej narzucone (moja własna głupota) i mieć nadzieję, że ta sprawa, mimo wciąż wysokich kosztów w wysokości 48-100 euro rocznie, w końcu zamieni się w zysk? A może lepiej zrezygnować z tego, zlikwidować umowę i dokonać dodatkowej spłaty? To też pozwoliłoby zaoszczędzić na odsetkach...... Który kredyt spłacić szybciej, zabezpieczony plan oszczędnościowy czy zwykły kredyt? Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam, Klaus

Re: Jak anulować Skandia dla spłaty dodatkowej?

Napisany przez Reibold
Cześć Klaus! Skandia to dostawca ubezpieczeń związanych z funduszami. Czy inwestowanie w nie jest skuteczne, czy nie, zależy głównie od wybranych funduszy. Te fundusze można bezpłatnie wymieniać w Skandii w ramach polisy. Skandia oferuje ogromny wybór funduszy. Ta opcja i asortyment może częściowo uzasadniać opłaty administracyjne. Ale tylko jeśli korzystasz z tej opcji. Nie ma na to żadnych podatków. Może istnieje jeszcze szansa na optymalizację, jeśli zmienisz fundusze. Dobre fundusze akcyjne powinny znowu osiągnąć wysokie zyski podczas następnego ożywienia giełdowego. Porozmawiaj o tym ze swoim pośrednikiem. Otrzymuje on coroczną prowizję opiekuńczą, aby pomagać w takich kwestiach. Jeśli widzisz więcej szans w wypowiedzeniu umowy, dodatkowa wpłata na wartość wykupu nie jest zła decyzją. Zazwyczaj lepiej wpłacić ją na droższą pożyczkę. Ale pytanie brzmi, czy Sparkasse w ogóle pozwala na dodatkowe wpłaty. Musiało to być ustalone w umowie. W przypadku umowy budowlanej wpłata jest zawsze możliwa. Czy postawiłeś na właściwą opcję, dowiesz się dopiero, kiedy poznasz ofertę kolejnej pożyczki od Sparkasse. Prawdopodobnie w 2016 roku, gdy umowa budowlana powinna przekazać pozostałą sumę 60 000 €. (Wydedukowałem to z informacji dotyczących standardowego finansowania bankowego). Z poważaniem Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau Tel: 08431 901290

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata