Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Pod jakimi warunkami laptop jest objęty ubezpieczeniem?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Moja dziewczyna miała laptopa w mieszkaniu, kiedy cały pokój zalany został wodą z powodu awarii rury. Laptop został oczywiście uszkodzony, a moja dziewczyna musi mieć go zawsze przy sobie na uczelni ze względu na studia. Nie jest jednak pewna, czy może zgłosić ten laptop do ubezpieczenia mienia domowego i czy otrzyma odszkodowanie. Jest to ważne dla niej, aby wiedzieć, czy teraz może bez obaw kupić nowy laptop. Kto może nam powiedzieć, jakie warunki muszą być spełnione, aby takie urządzenia były objęte ubezpieczeniem mienia domowego? Wesołych Świąt, Erik

Re: Pod jakimi warunkami laptop jest objęty ubezpieczeniem?

Napisany przez Naseweis
Erik pisze: Hallo! Meine Freundin hat ihr Laptop in der Wohnung gehabt, als ihr durch den Defekt einer Wasserleitung das ganze Wohnzimmer mit Wasser vollgelaufen ist.
Hallo, W ubezpieczeniu mienia domowego uszkodzenia spowodowane wodą z rur są ubezpieczone. Laptop jest oczywiście zniszczony, a moja dziewczyna jest zdana na niego przez swoje studia, ponieważ musi mieć go zawsze ze sobą na uczelni. Jednakże teraz nie jest pewna, czy może zgłosić go do ubezpieczenia mienia domowego i czy zostanie ona zwrócona. nie można na to odpowiedzieć stąd: 1. nie jest jasne, czy faktycznie chodzi o uszkodzenia spowodowane wodą z rur. 2. ubezpieczyciel potrzebuje opinii, czy laptop może być naprawiony (prawdopodobnie urządzenie musi zostać wysłane do ubezpieczyciela). 3. nie jest znane, czy w polisie ubezpieczenia mienia domowego uwzględniona jest wartość bieżąca czy też nowa. Jest to jednak istotne dla niej, aby wiedziała, czy teraz może bez problemów kupić nowy laptop. Więc szybko zadzwoń do ubezpieczyciela mienia domowego i ustal dalsze kroki. Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata