Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Dlaczego nie zawsze można wybrać karty kredytowe?

Napisany przez ADMCI4
Kochane Forum! Poprzez swoich rodziców oraz przyjaciół i znajomych miałem okazję zapoznać się z kartami kredytowymi. Ja sam dopiero niedawno dostałem swoją, ponieważ wcześniej nie miałem takiej potrzeby. Jako klient banku Sparkasse, zapytałem najpierw o kartę kredytową. Wyjaśniono mi, że mogę ubiegać się o kartę Master Card, która automatycznie stanie się częścią mojego konta osobistego i nie muszę dodatkowo za nią płacić. Dotychczas bardziej znaną mi była karta Visa Card. Dlaczego w moim banku Sparkasse nie mogę wybrać, a jedynie otrzymuję kartę Master Card? Jak inni zdobywają kartę Visa Card? Czy muszę kompletnie zmienić moje dane bankowe? Didi

Napisany przez 2Bolitho
Wiele (Wszystkie?) banki spółdzielcze nie współpracują już z VISĄ. Dlatego dostępna jest tylko MasterCard. Kartę Visa można dostać wszędzie. Wystarczy poszukać w Google. Na przykład, można ją uzyskać za darmo w ramach drugiego konta w comdirect. Jednakże karta Visa tam działa bardziej jak zwykła karta debetowa, ponieważ kwoty są rozliczane bezpośrednio z konta.

Napisany przez 2Escorpio
Wiele kasy oszczędnościowe około 2-3 lata temu zerwały współpracę z Visą, ponieważ wiele banków umożliwia swoim klientom bezpłatne wypłaty gotówki za granicą przy użyciu karty Visa. To nie przypadło do gustu kasom oszczędnościowym, ponieważ jest to bardzo duża zaleta oferowana przez inne banki, które kasy oszczędnościowe nie oferują.

Napisany przez Doso
Wynik: Ludzie dziwią się, że nie mogą otrzymać karty Visa w swoim banku oszczędnościowym i ewentualnie zmieniają bank. Obcy wypłacający korzystają z innych bankomatów, co oznacza brak dochodów dla banków oszczędnościowych. Świetna taktyka

Napisany przez obelix
Doso pisze: Wynik: Ludzie dziwią się, że w ich banku oszczędnościowym nie otrzymują karty Visa i ewentualnie zmieniają bank. Obcokrajowcy korzystają z innych bankomatów, co oznacza brak dochodów dla banków oszczędnościowych. Świetna taktyka
Witaj, Pytanie: która opcja jest bardziej opłacalna dla opuszczonego banku/banku oszczędnościowego?

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Wynik: Ludzie zadziwiają się, że w swoim banku oszczędnościowym nie otrzymują karty Visa i ewentualnie zmieniają bank. Obcy bankomaci idą do innych bankomatów, więc również brak dochodów dla banków oszczędnościowych. Świetna taktyka
Myślę, że Sparkasse zakładała, że Visa nie umożliwia już bezpłatnych wypłat gotówki w Niemczech, aby pozostać w Sparkasse. Jednakże plan ten chyba ich zbija. Inaczej tego nie mogę wytłumaczyć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata