Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy moje ubezpieczenie majątkowe obejmuje tylko moje mieszkanie?

Napisany przez ADMCI4
O ile mi wiadomo, mienie domowe obejmuje również przedmioty, które można nosić ze sobą. Sądzę, że ubezpieczenie mienia domowego pokryje szkody w przypadku przedmiotów należących do mienia domowego.
Ale co jeśli zgłoszę ubezpieczycielowi szkodę na przedmiocie, który nie znajduje się w moim mieszkaniu, ale w miejscu pracy?
Zostawiłem swój laptop w pracy, ponieważ często go tam używam. Niestety, mój kolega nieostrożnie rozlał kawę, przez co urządzenie uległo uszkodzeniu.
Jak teraz zachowa się ubezpieczenie mienia domowego?

Napisany przez Lumo
Cześć Selimie,

w tym przypadku nie obejmuje Cię ubezpieczenie majątkowe, ale sprawca szkody powinien pokryć ją za pomocą swojej polisy OC.
W tym sposobie postępowania Twoje ubezpieczenie majątkowe na pewno nie wypłaci Ci odszkodowania i skieruje Cię do osoby odpowiedzialnej za szkodę i jej ubezpieczenia OC.

(W przeciwnym przypadku sprawdź w swoich warunkach umowy lub na stronie internetowej Twojego dostawcy, aby przeczytać warunki ubezpieczenia, usługi itp., ponieważ zakres ubezpieczeń majątkowych znacznie się różni, jeśli chodzi o przypadki poza własnymi czterema ścianami.)

Napisany przez Gerd
Co jest objęte ubezpieczeniem majątkowym? Uszkodzenia spowodowane przez ogień, wodę, włamanie i kradzież. W ten sposób odpowiadamy na Państwa pytanie. Nie płaci.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata