was will man mit der Erhöhung der Bewertungszahl erreichen? Wohl eine schnelle Zuteilung ...
Cześć Panie Buhmann,
To jest dla mnie jasne i nie napisałem nic innego.
Czy odpowiedni taryfa na to pozwala, należy ustalić u dostawcy.
Cytat od noelmaxim
... w niektórych kasach oszczędnościowych to również było możliwe do uzyskania lepszych warunków przydziału, takich jak poprawa oprocentowania i spłata
kredytu ...
to prawda, w niektórych, nawet w wielu kasach oszczędnościowych, ale być może również zależne od taryfy.
Cytat od noelmaxim
... lepsze warunki przydziału ... możliwe ... i było to również możliwe zredukowanie sumy oszczędności odnośnie BHW.
w przypadku starych taryf BHW było to zdecydowanie inaczej. Nie wiem, jak jest w przypadku obecnych i pytanej taryfy. Również to napisałem.
Być może powinienem dodać, że mowa o starych taryfach BHW sprzed około 25 lat!?
W obecnych czasach kasy oszczędnościowe cieszą się, gdy oczekujące roszczenia o pożyczkę - szczególnie z zamkniętych taryf - są wykorzystywane. Dlatego niektóre kasy próbują to uczynić bardziej atrakcyjnym i przyśpieszyć przydział w niektórych taryfach. Warunki zatwierdzone muszą na to jednak pozwalać.
Cytat od noelmaxim
... tylko przedstawiciel BHW może udzielić dokładnych informacji!!!
zgadzamy się całkowicie. Nawet gdyby istniało, nie polegałbym na modułach obliczeniowych dostępnych w internecie. Na przykład, czy uwzględnione są tam obecnie obowiązujące współczynniki oceny, musiałoby to być ponownie ustalone (u BHW).