Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy każdy dostaje umowę finansowania pojazdu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Po kilku próbach uzyskania kredytu na nowy samochód, chciałbym spróbować jeszcze raz w salonie samochodowym. Słyszałem, że praktycznie każdy tam otrzymuje umowę finansowania, ponieważ samochód jest traktowany jako zabezpieczenie. Czy to faktycznie prawda, czy tylko sposób na przyciągnięcie klientów? Byłoby miło, gdyby ludzie jak ja mieli tam też szansę na zakup samochodu. Czy też tam decyduje się na podstawie informacji z Biura Informacji Kredytowej i scoringu? Prawdopodobnie z moimi ponad 20 000 euro długów nie mam szans na uzyskanie kredytu na pojazd. Być może ktoś tutaj ma dla mnie wskazówkę. Ciao, dzięki Straubi

Napisany przez obelix
Straubi pisze: po kilku próbach uzyskania kredytu na nowy samochód gdziekolwiek,
Cześć, no cóż, dlaczego te próby zawiodły? Cytat Straubiego Słyszałem, że praktycznie każdy dostaje umowę finansowania, ponieważ samochód jest traktowany jako zabezpieczenie. nie każdy na pewno. Gdy samochód opuszcza podwórko, traci już część swojej wartości. Cytat Straubiego Czy tam także decyduje się na podstawie historii kredytowej i scoringu? solidne firmy z pewnością to robią, także salony samochodowe. Na nieuczciwe oferty nie powinieneś się decydować. Cytat Straubiego Prawdopodobnie z ponad 20 000 euro długów nie mam szans na otrzymanie kredytu na samochód. zależy to także od sytuacji dochodowej i zawodowej. Jeśli przeczytam jednak ten post .... Cytat Straubiego Może ktoś ma tutaj dla mnie jakąś wskazówkę. tak, koniecznie popraw swoją obecną sytuację finansową. Czy zakup nowego samochodu jest właściwym rozwiązaniem, może być kwestionowane. Moim głównym celem byłoby spłacenie długów!

Napisany przez 2Bolitho
Straubi pisze: Byłoby miło, gdyby tam również ludzie tacy jak ja mieli jeszcze szansę na dostanie samochodu.
Czasem zastanawiam się, w jakim świecie ja właściwie żyję. Finansowanie to produkt jak każdy inny. Ma swoją cenę, a sprzedawca chce osiągnąć zysk. Pomijając krzyżowe subsydia. To, czy mogę sobie pozwolić na samochód, zależy od mojej sytuacji finansowej. To samo dotyczy możliwości skorzystania dodatkowo z finansowania. Dlaczego ktoś miałby pożyczać pieniądze, jeśli musi zakładać, że nie odzyska ich z powrotem? To nieistotne, czy to kwestia bezpieczeństwa czy nie. On chce zarabiać pieniądze, a nie sprzedawać samochody na straty, bo musi wykorzystać zabezpieczenia ze swoich finansowań. Odpowiedź: Każdy, kto na to stać, może sobie pozwolić na zakup/ skorzystanie z finansowania.

Napisany przez obelix
OT: Od czasu do czasu zadaję Kredytodawcom (pośrednikom i klientom), którzy byli rozczarowani odrzuceniem, pytanie, czy pożyczylibyście osobiście te pieniądze wnioskującemu w porównywalnej sytuacji? Po tym często pojawiała się duża akceptacja dla odmowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata