Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy stopień opieki ma wpływ na inne zniżki, takie jak abonament radiowo-telewizyjny WHEN GEZ) itp.?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór,

mam teściową w wieku 82 lat, która stopniowo pogarsza swoje zdrowie. Teraz złożyła wniosek o przyznanie stopnia opieki pielęgnacyjnej w kasie opieki zdrowotnej i teraz czeka na opinię specjalisty. Podczas naszej ostatniej rozmowy powiedziała mi, że wiele zależy od tego stopnia opieki. Nie tylko dostaje płatną pomoc, ale miałaby również prawo do zwolnienia z opłat za abonament radiowo-telewizyjny (GEZ) oraz zwolnienia z opłat za recepty w kasie chorych. Trudno mi sobie to wyobrazić, ponieważ przyznanie stopnia opieki nie zmienia dochodu. A przecież, moim zdaniem, wysokość dochodu decyduje o zwolnieniu z opłat w GEZ i kasie chorych, prawda??

Pozdrowienia
Harttmann

Re: Czy stopień opieki ma wpływ na inne zniżki, takie jak abonament radiowo-telewizyjny WHEN GEZ) itp.?

Napisany przez Naseweis
To naprawdę dziwne, że starsza kobieta musi ubiegać się o opiekę dla siebie. Jak ma to uzasadnić, skoro jest jeszcze taka sprawną osobą? Gdzie są teraz te mili i pomocni dzieci!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata