Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bankowość internetowa na smartfonie.

Napisany przez Danny84
Cześć, co myślicie o bankowości mobilnej z smartfonem? Przeczytałem, że lepiej korzystać z UMTS niż z Wi-Fi. Czy to prawda? Jakie są Wasze doświadczenia? Teraz jestem trochę zdezorientowany i zastanawiam się, czy lepiej jest zrezygnować z tego i korzystać z bankowości online z domu. Sprawdźcie tę linkowaną stronę. Jest tam interesujący artykuł na ten temat.

Napisany przez petethefarmer
W zasadzie bankowość internetowa na smartfonie nie różni się od tej na komputerze. Ogólnie rzecz biorąc, używanie smartfona jest nawet bezpieczniejsze (mniej wirusów/Trojanów). Przesyłane dane są nieco łatwiejsze do podsłuchiwania przez łącze WLAN niż przez UMTS, więc ta rada jest całkiem w porządku.

Napisany przez 2Escorpio
petethefarmer pisze: Ogólnie rzecz biorąc, bankowość internetowa przez telefon komórkowy nie różni się zbytnio od korzystania z niej przez komputer. Co więcej, tendencją jest to, że korzystanie z niej przez telefon komórkowy jest nawet bezpieczniejsze (mniej wirusów/trojanów). Przesyłane dane są łatwiejsze do przechwycenia przez sieć WLAN niż UMTS, więc ta rada jest całkiem w porządku.
Należy jednak unikać korzystania z bankowości SMS Tan przez telefon komórkowy lub smartfon, z którego również się korzysta do bankowości.

Escorpio pisze: Nie powinno się jednak korzystać z bankowości SMS Tan za pomocą telefonu komórkowego / smartfona, z którego korzysta się również do bankowości.
To jest zdecydowanie prawda, ale w większości przypadków niestety jest mało praktyczne w rzeczywistości.

Napisany przez Chrissy90
Dobry wieczór, Zgadzam się, że korzystanie z bankowości internetowej poprzez UMTS jest znacznie bezpieczniejsze. Dziś znowu można przeczytać w mediach o nowym trojanie, który aktywuje się po otwarciu załączników. Osobiście już nie korzystam z bankowości przez WLAN!! Miłego wieczoru, Chrissy90.

Napisany przez 2Escorpio
No cóż, trzeba jasno powiedzieć, że większość problemów związanych z bankowością internetową wynika z rażącego niedbalstwa klientów, którzy dają się nabrać na wiadomości phishingowe i z radością podają swoje dane, zapisują numery TAN na komputerze (skanują), ponieważ jest to wygodniejsze, itd. Gdy zawsze sprawdza się pasek adresu URL, czy naprawdę jest się połączonym ze swoim bankiem, i od razu po wprowadzeniu numeru TAN sprawdza się, czy funkcja, która miała zostać uruchomiona, faktycznie została uruchomiona... bankowość internetowa jest dość bezpieczna i wirus / trojan nie może wyrządzić szkód, poza ewentualnie uzyskaniem hasła do logowania, z którym naprawdę nic nie zrobi. Pozdrowienia, esco

Napisany przez kathrin
Używam aplikacji iPhone o nazwie iOutbank do bankowości mobilnej i uważam, że jest to dość bezpieczne rozwiązanie. Jest nawet certyfikowane przez TÜV. Zawiera również kilka dobrych funkcji, takich jak wbudowane zarządzanie budżetem. Jeśli ktoś jest zainteresowany, tutaj znajduje się recenzja aplikacji.

Napisany przez kathrin
Może ktoś tu może mi pomóc, więc istnieje aplikacja iOutbank dla iPhonea i iPada, ale mój mąż ma telefon z systemem Android i od jakiegoś czasu szukamy podobnej aplikacji na Androida. Czy ktoś zna coś odpowiedniego???

Starmoney na Androida wydaje się całkiem dobry: https://market.android.com/details?i...roid.starmoney Osobiście korzystam jednak tylko z iControl na iPhonea, co zdecydowanie mogę polecić.

Napisany przez 2Escorpio
Należy skorzystać z usług zewnętrznych dostawców tylko wtedy, gdy własny bank nie oferuje własnego rozwiązania / aplikacji.

Napisany przez bielursula
Pytanie brzmi, czy smartfon jest „czysty”. Gdy spojrzy się na uprawnienia niektórych aplikacji, nie jestem pewien, czy któreś z nich nie mogą również „podszwamywać” połączenia.

Napisany przez 2Escorpio
bielursula pisze: Pytanie brzmi, czy smartfon jest czysty. Jeśli spojrzeć, jakie uprawnienia mają niektóre aplikacje, to nie jestem pewien, czy niektóra z nich może także nasłuchiwać połączeń.
Telefon z systemem Windows nie używałbym... ale ogólnie byłbym bardzo ostrożny w stosunku do systemu Windows

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata