Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: ubezpieczenie jest konieczne przy finansowaniu nieruchomości.

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór na forum, może byłem dotychczas zbyt naiwny, ale gdy kupowaliśmy nasz Dom jednorodzinny, nie zaproponowano nam żadnego zabezpieczenia finansowego na wypadek nagłych sytuacji i nawet o tym nie myślałem. Ostatnio jednak zastanawiałem się, co by się stało w razie potrzeby. W takiej sytuacji moja rodzina musiałaby sprzedać Dom, ponieważ nie byłaby w stanie go utrzymać bez mojego dochodu. Czy ubezpieczenie na ten przypadek jest jednak koniecznością, czy istnieją też inne sposoby zabezpieczenia? Dziękuję, Mariusz

Napisany przez obelix
Cześć, zapytaj pożyczkodawcę, czy oferuje on dodatkowe ubezpieczenie kredytu lub skorzystaj z pomocy wyszukiwarki Google, wpisując na przykład Dostawcy ubezpieczenia kredytu resztkowego. Czy rodzina jest już zabezpieczona w przypadku śmierci osoby zarabiającej?

Napisany przez juergen388
Cześć, poleciłbym Ci ubezpieczenie na życie zabezpieczające przed ryzykiem. W przypadku ubezpieczenia spłaty kredytu, długi zostaną spłacone, ale bez dochodu utrzymanie domu może być trudne.

Napisany przez Naseweis
juergen388 pisze: cześć, poleciłbym ci ubezpieczenie na życie z ryzykiem, w przypadku ubezpieczenia spłaty długu, długi zostaną spłacone, ale bez dochodu prawdopodobnie nie uda się utrzymać domu
ubezpieczenie spłaty długu zasadniczo jest ubezpieczeniem na życie z ryzykiem. W przypadku ubezpieczenia spłaty długu ryzyko jest rocznie dostosowywane do pozostałego zobowiązania! W przypadku ubezpieczenia na życie z ryzykiem istnieją dwie możliwości: 1. Suma ubezpieczenia pozostaje taka sama przez XX lat. 2. Suma ubezpieczenia zmniejsza się rocznie o XX procent do końca umowy. Pozdrawiam, Naseweis

Napisany przez sabine75
... albo 3. malejącą sumę ubezpieczenia dostosowuje się do pozostałego długu oraz warunków spłaty odsetek i kapitału kredytu. ubezpieczenie pozostałego długu może także zabezpieczyć pożyczkobiorcę w przypadku choroby lub utraty pracy. ubezpieczenie na życie nie działa tutaj.

Napisany przez Reibold
Cześć Mariuszu!W najlepszym przypadku to:- prywatne ubezpieczenie na wypadek utraty pracy- ubezpieczenie dzienny w razie choroby- ubezpieczenie od niezdolności do pracy- ubezpieczenie na życie od ryzykaOczywiście ważne jest również, abyś nadal mógł opłacać raty za Dom! Najlepiej porozmawiaj z doradcą, któremu ufasz, na temat odpowiedniej wysokości zabezpieczenia i ile to by kosztowało.PozdrawiamAlexander ReiboldAgent ubezpieczeniowy i makler funduszowyNeuburg an der DonauTel: 08431 901290

Napisany przez juergen388
pytanie zawsze brzmi, ile chcę przeznaczyć na zabezpieczenie, kiedy i jakie świadczenie otrzymam. Często lepszym rozwiązaniem jest zainwestowanie pieniędzy w większą spłatę kapitału, dzięki czemu kredyt zostanie spłacony wiele lat wcześniej, niż gdybyśmy się wszystkiego ubezpieczyli. Niektóre ubezpieczenia brzmią dobrze, ale okazuje się, że świadczenia są związane z wieloma warunkami lub są ograniczone czasowo. Dla rodziny ubezpieczenie na wypadek śmierci oraz ubezpieczenie od skutków nieszczęśliwych wypadków są koniecznością.

Napisany przez Naseweis
juergen388 pisze: .Dla rodziny ubezpieczenie na życie i ubezpieczenie na wypadek niebezpieczeństwa są koniecznością.
Nie tylko dla rodziny, ale również dla osób indywidualnych szczególnie ważne jest nie zapominanie o ubezpieczeniu na wypadek niezdolności do pracy. Pozdrowienia Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata