Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Obligacje z wymiennym udziałem - Zalety i wady?

Napisany przez cstahl
Cześć drodzy towarzysze, otrzymałem ofertę lokaty akcji obligacji tej firmy chemicznej od mojego banku, czy ktoś to już robił? Brzmi to jak opcja, prawda? Jakie są wasze doświadczenia?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, opcja dotyczy już czegoś innego. Obligacje akcyjne można wykupić, jeśli jest się świadomym, co się robi. Jakie są warunki i warunki?

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
prawdopodobnie chodzi o obligację wymienną? (Obligacje wymienne? Wikipedia)

Wadą jest konieczność dobrze znać bardzo różne tematy, aby móc ocenić szanse i ryzyko takiego papieru:

1. Pożyczasz pieniądze firmie. Musisz zatem umieć czytać bilanse przedsiębiorstwa i znać się na branży. Zmiany w zdolności kredytowej przedsiębiorstwa oznaczają zmiany w cenie obligacji.

3. Ponieważ jest to obligacja korporacyjna (z możliwością wymiany), ogólna sytuacja stóp procentowych i kwestia obecnego spreadu (=ocena ryzyka rynku) odgrywają dużą rolę.

7. Musisz mieć wyraźne zdanie na temat rynku akcji ogólnie i szans konkretnej akcji, gdy pojawia się pytanie o wymianę czy nie.

Uważam obligacje wymienne za urozmaicenie w portfelu obligacji, aby zwiększyć dywersyfikację.
Banki i doradcy chętnie aktualnie sprzedają to z czystej desperacji, ponieważ bezpieczne obligacje nie przynoszą zysków, a zwykłe obligacje korporacyjne są dość ryzykowne. Jak gdyby samo określenie akcja obniżało ryzyko.
Bankier musi to sprzedać, czy chce, czy nie. Dlatego nie ufaj jego wypowiedziom bardziej niż sprzedawcy samochodów... .

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
... lub jednak obligacja z akcjami: Akcje? Wikipedia

Osobiście uważam to za o wiele bardziej intensywne.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata