Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt ratalny

Napisany przez Chrissy90
Cześć, moim przyjaciołom i mnie dyskutowaliśmy, czy sensowne jest kupowanie mebli na raty. Zobaczyłem piękną szafę i komplet wypoczynkowy na stronie Pomysły na salon | Online urządzanie wnętrz & piękne mieszkanie | otto.de, które bardzo chciałbym kupić do mojego nowego mieszkania. Ponieważ obecnie w Otto oferowana jest opcja płatności ratalnej bez dodatkowych odsetek, chciałbym skorzystać z tej okazji i złożyć zamówienie. Jakie są Wasze doświadczenia? Pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho
Moje doświadczenie wskazuje, że finansowanie nie jest darmowe. Raczej koszty finansowania są subwencjonowane poprzez cenę sprzedaży. Możliwe, że te same meble można dostać taniej, płacąc gotówką. Wtedy trzeba po prostu obliczyć różnicę i zastanowić się, czy jest to dla nas opłacalne. Ważne jest również, abyśmy faktycznie mogli ponieść raty. Dodatkowo warto rozważyć, kiedy będziemy potrzebować kolejnych mebli i ile chcemy na nie wydać. Podziel tę kwotę przez liczbę miesięcy i przelewaj każdego miesiąca odpowiednią kwotę na konto oszczędnościowe. Przy kolejnym zakupie mebli będziesz mieć już dostępne środki, dzięki czemu możesz zrobić okazję albo ponownie skorzystać z finansowania w systemie 0%. Tym razem dostaniesz nawet odsetki, ponieważ kapitał może pozostawać na koncie oszczędnościowym przez dłuższy czas.

Napisany przez Finanz123
Czyli szafka do salonu i zestaw wypoczynkowy to meble, które kupuje się na kilka lat, dlatego osobiście uważam, że kredyt ratalny byłby w porządku. Sam kiedyś też skorzystałem z podobnego rozwiązania, ponieważ było dostępne promocyjne oprocentowanie 0% i byłam zadowolony.

Napisany przez 2Bolitho
Pytanie brzmi, czy wybieram finansowanie konsumpcji (tak, również meble to konsumpcja), ponieważ nie mam wystarczających środków. Czy też skorzystam z finansowania w wysokości 0%, ponieważ jest to dla mnie najkorzystniejsza oferta, a w porównaniu do płatności gotówkowej (z możliwymi rabatami i rabatami gotówkowymi) oszczędzam pieniądze.

W pierwszym przypadku ważne jest, czy mogę wybrać dla siebie najlepszą ofertę i muszę się zastanowić, czy chcę narzucić sobie obowiązek obsługi kapitału przez długi czas. Może to ograniczyć mnie w swobodnym wyborze moich warunków życia, ponieważ muszę jeszcze znaleźć kapitał na wcześniejszą konsumpcję.

Napisany przez joey
Tak, już finansowałem kilka rzeczy w Otto i zawsze byłem z nich bardzo zadowolony, nie mam żadnych negatywnych uwag.

Napisany przez 2Escorpio

W przypadku Otto finansowanie sprawiał już sporo rzeczy i zawsze byłem z nich bardzo zadowolony, nie mogę powiedzieć nic negatywnego.

Czy w przypadku Otto stoi za tym jakaś bank, który to przejmuje, czy Otto po prostu oferuje płatność ratalną?

Napisany przez Karin2202
Finanz123 zgodziłoby się, że meble często są trwałe na dłuższy okres czasu i można rozważyć wzięcie kredytu ratalnego na ten cel. Szczególnie że meble zazwyczaj nie należą do tanich. Gdy potrzebne jest coś więcej, od razu znika kilka tysięcy euro, które trzeba najpierw zdobyć.

W tym przypadku zalecam porównanie mebla z podobnymi i sprawdzenie, czy oferta Otto faktycznie daje możliwość zakupu okazji.

Napisany przez Leja
No cóż, powinieneś raczej skonsultować się z firmą, która oferuje takie usługi, ponieważ w każdej finansowej transakcji zawsze pojawi się jakiś haczyk. Kiedy już zdobędziesz informacje dotyczące tej finansowania, powinieneś sam zadecydować, czy dla Ciebie jest to odpowiednie, a nie sugerować się opinią swoich przyjaciół.

Napisany przez Bankenschreck
Cześć wszystkim,
muszę się zgodzić z ogólnym zdaniem respondentów w tym poście. Umowa kredytu konsumenckiego istnieje tylko za królewskie odsetki i często dodatkowe opłaty, takie jak ubezpieczenie od niespłacenia zadłużenia i opłaty manipulacyjne. Skuteczna stopa oprocentowania może szybko przekroczyć 20%. Trzymajcie się z dala od zakupów na raty. Lepiej trochę jeszcze zaoszczędzić i zapłacić gotówką. A propos, istnieje dobra strona internetowa na temat kredytów z ubezpieczeniem od niespłacenia zadłużenia. Spróbujcie wyszukać vertragswertcheck. Warto odwiedzić tę stronę. Znajdziecie tam kilka dobrych wskazówek.
Strażnik banków

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata