Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt odrzucony.

Napisany przez Bern138
Cześć, zostałem odrzucony przez moją domową bank z wnioskiem o kredyt na finansowanie samochodu, ponieważ mam wpis w Schufa, który został dawno opłacony i oznaczony jako uregulowany w Schufa. Teraz moje pytanie, co mogę zrobić lub do jakiego banku mogę się zwrócić? Wpis wynosi ponad 1800 € i został dawno spłacony. Wpis zostanie usunięty w czerwcu 2013 r. Dzięki z góry.

Napisany przez Femto
Cześć Bern138, Możesz ubiegać się o kredyt bez sprawdzania w Schufa. Niestety, często są one ograniczone do kwoty od 3 do 5 000 euro.

Napisany przez Bern138
I jakie to są kredyty bez sprawdzania w bazie BIK? Czy są one godne zaufania? W internecie jest tyle śmieci, gdzie potem można mieć same kłopoty albo zostać oszukanym.. Chętnie przyjmę propozycje rozwiązania, porady lub wskazówki.. Dziękuję z góry.

Napisany przez Femto
Cześć,

musisz sprawdzić na wiarygodnych portalach kredytowych w sieci. Tam można znaleźć także wiarygodne informacje o kredytach bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej

Napisany przez Naseweis
Cześć,

A może zdecydujesz się odkładać co miesiąc kilka euro i oszczędzać potrzebną kwotę!

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Bern138
Na pewno o tym myślałem i zdecydowanie najlepszym sposobem jest oszczędzanie i opłacanie rzeczy własnymi pieniędzmi. Mam dość dobre średnie dochody, ale teraz pilnie potrzebuję samochodu z powodów zawodowych, ponieważ mój stary niedawno odmówił posłuszeństwa. Niestety nie zaoszczędziłem wystarczająco z powodu innych wydatków, które ostatecznie poszły na moje stare auto, które teraz, jak się okazuje, były marnotrawione. Może ktoś jeszcze ma jakiś dobry pomysł na kredyty bez sprawdzania w BIK-u? Wszystko, co znalazłem do tej pory w Internecie, takie jak Boncred itp., nie wydaje się wystarczająco wiarygodne.. Jestem dość ostrożny w tych sprawach.. Zdenerwowało mnie również to, że mimo że nie mam już żadnych długów (wszystko zostało już spłacone), nadal jestem obciążony negatywnie przez BIK przez około 1,5 roku z powodu dawnej decyzji o zamknięciu konta. Według BIK nie ma szans na wyjście z tej sytuacji.

Napisany przez Naseweis
Jeśli osoba ma dość dobry dochód, zazwyczaj może przekroczyć stan konta bieżącego o jedno lub dwa miesięczne wynagrodzenia. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Bern138
Dziękuję za Twoją odpowiedź, cwaniaczku.

U mnie sytuacja wygląda tak, że według mojego doradcy bankowego nie jest możliwe skorzystanie z debetu do pełnego usunięcia negatywnej wpisu...
Też nie rozumiem..

Napisany przez Shopaholic
O ile mi wiadomo, można wcześniej usunąć wpis w Schufie, jeśli masz potwierdzenie od wierzyciela. A może próbowałeś tego już w innym banku? Banki mają bowiem różne kryteria przyznawania kredytów, a domowy bank nie zawsze jest najlepszym wyborem.

Napisany przez Bern138
Według Schufa nie jest tak łatwo z powodu przepisów ustawowych.. jeśli ktoś ma lepszą wiedzę na ten temat, jestem otwarty na sugestie. Jak dotąd wiadomo mi tylko, że takie wpisy nie można usunąć przed czasem, można oznaczyć jako wykonane, ale z mojej wiedzy usuwa się je dopiero po upływie okresu ważności w Schufa.

Napisany przez Shopaholic
Słyszałem, że możesz zaprzeczyć wpisowi do Schufy. Do czasu wyjaśnienia sprawy, wpis do Schufy nie będzie dostępny dla banków.albo spróbuj z kredytem od osoby prywatnej na platformie smava. Nie mam doświadczenia, ale podobno jest dość skuteczne. Możesz także złożyć zapytanie online u różnych dostawców. kredyty online są często tańsze (brak kosztów filialnych, wynagrodzenia...).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata