Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy istnieją godziwe poradniki dotyczące kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drog forum...

Oczywiście każdy bank reklamuje się jako posiadający najlepsze warunki kredytowe i jako jedyny oferujący wyjątkowo korzystne warunki. Jeśli można wierzyć bankom, to kredyt jest praktycznie darmowy i jeszcze zostaje się za niego wynagrodzonym. No dobrze, na pewno nie jest tak naprawdę. Dlatego naprawdę chciałbym wiedzieć, skąd mogę uzyskać obiektywne opinie lub porady dotyczące kredytów. Komu mogę zaufać i jak dowiedzieć się, który kredyt jest dla mnie naprawdę najtańszy? Czy na przykład mogę zasięgnąć takich informacji w Biurze Ochrony Konsumentów?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, możesz. W przeciwnym razie możesz także poprosić o różne oferty. Wszystkie koszty muszą być podane. Następnie wybierasz odpowiednią ofertę. Nie zawsze musi to być najtańsza opcja.Portale porównawcze, takie jak check24.de, mogą również pomóc uzyskać szybki przegląd.Najlepsza rada to jednak: Nie bierz kredytu, chyba że jest to cel inwestycyjny. Odkładaj konsumpcję do momentu, gdy uzbierasz na to pieniądze.

Napisany przez Reibold
Cześć Bögner!

Jeśli chodzi o finansowanie nieruchomości, istnieją pośrednicy pracujący niezależnie, którzy mogą oferować oferty różnych banków, kas oszczędnościowych oraz nawet ubezpieczeń.
Często kombinacja kilku instytucji jest najtańszym sposobem.

Jeśli chodzi o kredyt konsumpcyjny, najczęściej wystarczy zwykły kalkulator.
Zdobądź różne oferty i policz wszystkie miesięczne raty, które masz zapłacić.
Wiele ofert można również obliczyć samodzielnie w internecie.

Pozdrowienia

Alexander Reibold
Agent ubezpieczeniowy i makler funduszy
Neuburg an der Donau
Tel. 08431 901290

Napisany przez Sami
Możesz również uzyskać informacje na różnych stronach internetowych, które nie pracują dla żadnego konkretnego banku. Jest to dobra strona w tym zakresie...

Napisany przez GeorgPuetz
Być może w tym miejscu warto byłoby odróżnić między sprzedawcą a doradcą. Sprzedawcy (bank, kasa oszczędnościowo-budowlana, firma ubezpieczeniowa, pośrednik) zarabiają pieniądze, gdy sprzedają produkt. Wszelkie wysiłki służą ostatecznie sprzedaży.

Z drugiej strony stoją doradcy i centra konsumenckie, które działają na zasadzie honorarium i w razie udanej transakcji wypłacają prowizje klientowi. Doradcy mogą być obojętni na to, czy w ogóle i gdzie dokonuje się transakcji. Nie czerpią z tego korzyści ekonomicznej.

Napisany przez Naseweis

Może w tym miejscu powinniśmy odróżnić sprzedawcę od doradcy. Sprzedawcy (banki, kasy oszczędnościowo-budowlane, ubezpieczenia, pośrednicy) zarabiają pieniądze, gdy sprzedają produkt. Wszelkie wysiłki służą ostatecznie sprzedaży.

Z drugiej strony są doradcy i biura ochrony konsumentów, którzy pracują na zasadzie honorarium i w przypadku przeprowadzenia transakcji wypłacają prowizje klientowi. Doradcy nie obchodzi, czy transakcja w ogóle się odbywa i gdzie. On nie ma z tego żadnej korzyści ekonomicznej.

Witaj Mistrzu Puetz,

Może powinieneś zgłosić to jako żart roku!

doradca kredytowy, który nie otrzymuje żadnego dochodu za doradztwo kredytowe.
To chyba żyje z powietrza i miłości.
A wszystkie wydatki, jakie ma, płaci dodatkowo ze swojej własnej kieszeni.

Czy sam należysz do tej grupy?

W takim razie możesz doradzać ludzi tutaj na forum i złożyć oświadczenie pod przysięgą, że cały dochód z doradztwa, jak również prowizje, premie, opłaty itp. są wypłacane osobie potrzebującej pomocy/klientowi.

Pozdrowienia N.

Napisany przez Joker7
Ludzie, uważajcie na „tak zwanych doradców” !!
Znajomy z mojego znajomego także miał takiego.
Frank Labusch z Dortmundu, 100% wypłaty, udaje kumpla i oszukuje was. Nie ma pieniędzy, zawsze obietnice, „jeszcze przyjdzie”, nie martw się, mam pieniądze, jutro się pojawię, potem odmowa sms-em i tak dalej, termin, odmowa.
Czeka teraz rok na kasę, myśli o złożeniu skargi.
Czy ktoś miał jeszcze do czynienia z tym Frankiem Labusch z Dortmundu??

Napisany przez 2Escorpio

Ludzie, uważajcie na „tak zwanych doradców”!!
Mój kolega też miał takiego.
frank Labusch z Dortmundu, 100% wypłaty, udaje kumpla, a tak naprawdę was oszukuje. Nie ma żadnych pieniędzy, zawsze zwleka, mówi „jeszcze przyjdę”, „nie martw się, mam pieniądze”, „jutro wpadnę”, potem odmowa przesłana wiadomością SMS, i tak dalej - termin, odmowa.
Teraz czeka rok na kasę i rozważa złożenie skargi.
Czy ktoś miał do czynienia z tym Frankiem Labusch z Dortmundu??

Niech się spieszy... po 2 latach od podpisania umowy, jest to przedawnione @ Prawo Karno-Skarbowe

Napisany przez RichardSchneide
Jasne, istnieją!

Napisany przez Cicinu
Moim zdaniem zdecydowanie istnieją wiarygodne poradniki. Najbezpieczniej jest zawsze zapoznać się wcześniej w Internecie z innymi opiniami! Jeśli inni popełnili błąd, ty już go nie popełnisz. Poza tym istnieją różne strony kredytowe, na których podawane są przykłady. Na przykład DKB oferuje kredyty dla samozatrudnionych. Możesz to porównać z wynikami Google i mieć coś konkretnego w ręku

Napisany przez balou1963
Miałem doczynienia z tymi przestępcami około 10 lat temu. W końcu trafił do więzienia. Chętnie pomógłbym w jego zatrzymaniu. Znam także akta przesłuchań na jego temat.

Napisany przez fritzblitz
Tak, też bardzo dokładnie zająłem się tematem kredytu w ostatnich dniach, ponieważ chcę kupić nowy samochód..
Przeczytałem wiele rzeczy w internecie.. Za pomocą internetu można porównać wiele rzeczy - od dłuższego już czasu nie jestem fanem doradców, którzy w gruncie rzeczy chcą tylko coś sprzedać i moim zdaniem nie zwracają uwagi na istotne kwestie - przepraszam, jeśli kogoś tym obrazam, ale takie mam doświadczenia..

Przeszukałem wiele stron internetowych, gdzie można znaleźć liczne informacje na temat kredytów. W zasadzie na wszystkich można znaleźć to samo

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata