Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można wybrać dowolną sumę ubezpieczenia w ubezpieczeniu samochodu

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, kilka dni temu dokładnie przyjrzałem się mojej umowie ubezpieczenia samochodu i zauważyłem, że w zakresie odpowiedzialności cywilnej istnieją tzw. sumy ubezpieczenia. Zostały one ustalone przez ubezpieczyciela i mają określoną wysokość. Ponieważ wysokość w mojej umowie ubezpieczenia wydaje mi się bardzo ryzykowna, chciałbym wiedzieć, czy jako ubezpieczony można mieć wpływ na jej wysokość i czy można ją określić podczas zawarcia umowy lub później. Suma ubezpieczenia w wysokości 1 miliona euro w przypadku szkód osobowych może być szybko przekroczona w przypadku szkody, prawda? Pozdrowienia, Helmi

Napisany przez Reibold
Cześć Helmi!

Istnieją pewne minimalne kwoty, jakie taka polisa musi oferować.
W wielu firmach można wybierać między 2 a 3 lepszymi poziomami. Spróbuj porozmawiać na ten temat ze swoim pośrednikiem!

Pozdrowienia

Alexander Reibold
Broker ubezpieczeniowy i funduszowy
Neuburg an der Donau

Napisany przez Naseweis

ubezpieczenie w wysokości 1 miliona euro w przypadku szkód osobowych może być szybko wyczerpane, prawda?
Pozdrowienia, Helmi

Cześć,

Czy możliwe jest, że kwota ubezpieczenia w wysokości 1 miliona euro na szkody osobowe została źle odczytana?

Minimalne ubezpieczenie określone prawem to:
1 milion euro na szkody materialne / 7,5 miliona euro na szkody osobowe / 50 000 euro na szkody majątkowe.

Zalecanym przez nas ubezpieczeniem jest:
100 milionów euro łącznie / maksymalnie 12 milionów euro na poszkodowaną osobę za szkody osobowe.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Christiane1978
Jak już zostało wyjaśnione wcześniej, istnieje minimalna suma ubezpieczenia, którą musi spełnić ubezpieczyciel. Ponadto większość ubezpieczycieli oferuje klientom stopniowe zwiększanie tej minimalnej sumy ubezpieczenia. Możliwość indywidualnego wyboru sumy ubezpieczenia przez ubezpieczonego byłaby dla mnie nowością i nie sądzę, że jest to prawda, ponieważ ubezpieczenia musiałyby w takim przypadku wypuszczać różne umowy dla każdego indywidualnego przypadku lub dowolnej sumy ubezpieczenia.

Napisany przez Naseweis

Jak już wcześniej wyjaśniono, istnieje minimalna suma ubezpieczenia, którą ubezpieczyciel musi zapewnić. Ponadto większość ubezpieczycieli oferuje klientowi stopniowe zwiększanie tej minimalnej sumy ubezpieczenia.

Te informacje są dla mnie nowe - proszę podać nazwę ubezpieczyciela!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata