Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Gdzie mogę znaleźć zrozumiałe oceny akcji?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

od czasu szczytu kryzysu finansowego stałem się nie tylko wyjątkowo sceptyczny wobec wszelkich ocen, ale także generalnie zostałem bardzo ostrożny w inwestowaniu pieniędzy.
Dlatego uważam, że ważne jest znalezienie gdzieś wiarygodnego i neutralnego źródła informacji, gdzie regularnie mogę zapoznać się z ocenami akcji i innych instrumentów dochodowych.
Czy ktoś tutaj w forum posiada już takie źródło i może mi je polecić? Bardzo zależy mi na tym, aby informacje były dopasowane do niskiego poziomu tolerancji na ryzyko.

Napisany przez 2Bolitho
Niestety nie istnieje ta jedna obiektywna prawda. Gdyby istniała, giełda byłaby niemożliwa. Każdy miałby szansę określenia uczciwej ceny i handlu by nie było. Sprawdź tę książkę: https://www.amazon.de/gp/product/3423...SIN=3423346752 a także ten wątek: viewtopic.php?t=6473 W książce przedstawiona jest metoda oceny ilościowej akcji. Ponadto dowiesz się wiele o firmach i wskaźnikach. Oceny ilościowe biorą pod uwagę dane finansowe przedsiębiorstw, ale także rozwój cen i inne czynniki. Te standardy są stosowane do wszystkich akcji w taki sam sposób, przyznając punkty. Akcje z największą liczbą punktów w danym indeksie są lepsze niż te z mniejszą liczbą punktów. Wdrożyłem ten system jako prywatny projekt oceny akcji na stronie internetowej i mam dużą bazę danych. Jeśli zainteresowałem Cię i przeczytałeś książkę, chętnie udostępnię Ci dostęp. Oczywiście za darmo.

Napisany przez ValueMan_
Cześć, sam mam wątpliwości co do porad dużych banków i funduszy. Właśnie ci mają często ogromny interes w manipulacji rynkiem. Mały prywatny autor wie, że i tak nie ma mocy i stara się podejść do sprawy znacznie bardziej obiektywnie.

Trzeba też być ostrożnym, gdy w forum małe spółki są przeholowane na stronach. Zawsze lepiej z adnotacją jutro rusza itp...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata