Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: lokata terminowa czy lokata standardowa?

Napisany przez Karo1
Cześć, pracuję już od dwóch miesięcy i chcę zainwestować część swoich pieniędzy w sposób dochodowy. Słyszałem, że konta oszczędnościowe czy lokaty terminowe są dobrym rozwiązaniem. Jakie są między nimi różnice i na co powinienem zwrócić uwagę?

Napisany przez 2Bolitho
Depozyt terminowy jest oprocentowaniem danego kwoty na określony okres. Ta elastyczność rekompensowana jest wyższym oprocentowaniem. Natomiast rachunek oszczędnościowy jest dostępny codziennie, ale oprocentowanie jest niższe. Sprawdź oferty na stronie Moneyou lub skorzystaj z porównywarki rachunków oszczędnościowych w internecie. Znajdziesz tam wiele propozycji.

Napisany przez willpower110
Bolitho już dał dobre wskazówki.

Wczoraj porównałem znowu konta oszczędnościowe. Obecnie maksymalna stopa wynosi 2,75%, dzięki czemu znów jesteśmy nieco lepiej od inflacji.

Sprawdź każdą ofertę, czy oprocentowanie jest ograniczone czasowo, czy można je zagwarantować tylko przez pół roku lub coś w tym rodzaju.

Ma sens wykorzystywać takie akcje i przeprowadzać zmianę, gdy warunki w innych miejscach znów staną się lepsze. Konta oszczędnościowe nic nie kosztują i zawsze są dostępne. Za pomocą bankowości internetowej można łatwo zarządzać kilkoma kontami.

Napisany przez petethefarmer
Aktualnie NIBC Direct oferuje nawet 2,85% (wystarczy wpisać w Google). Pozdrowienia, pete

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata