Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy można kupić wszystkie akcje na niemieckich giełdach?

Napisany przez ADMCI4
Do ekspertów giełdowych tutaj na forum!

Gdy się rozejrzysz, zauważysz, że istnieje wiele spółek akcyjnych w Niemczech.
Jednak gdy rzucam okiem na dział ekonomiczny mojej gazety, widzę tylko kilka z nich.
Czy ma to związku tylko z dostępną przestrzenią, a mimo to mogę kupić wszystkie akcje niemieckich firm na giełdzie, jeśli chcę?
Czy może nie wszystkie akcje są notowane na giełdach? Jak w takim przypadku są one handlowane?
Przecież celem spółki akcyjnej jest sprzedaż akcji w celu pozyskania kapitału....

Napisany przez 2Bolitho
Gazety skupiają się na najważniejszych firmach i akcjach. W internecie znajdziesz praktycznie każdą sprzedawaną akcję. Sprawdź na przykład wolny rynek. Ale uwaga, nie są to już rynki regulowane i nie tylko laikom może być trudno ocenić inwestycje. Istnieją jednak też spółki akcyjne, których udziały nie są publicznie sprzedawane. Masz na oku jakąś konkretną firmę? Sprawdź stronę internetową w dziale Relacje inwestorskie. Jeśli tam nie znajdziesz informacji, po prostu zadzwoń.

To pytanie było już niedawno zadane. Mam nadzieję, że teraz nie udzieliłem dwukrotnie niewystarczającej odpowiedzi ;-)

Napisany przez Trading24

Do ekspertów giełdowych tutaj na forum!

Jeśli się rozejrzysz, zauważysz, że w Niemczech jest bardzo wiele spółek akcyjnych.
Ale gdy spojrzę na dział ekonomiczny mojej gazety, zauważam, że znajduje się tam tylko kilka z nich.
Czy ma to związek tylko z miejscem i czy mimo to mogę kupić wszystkie akcje niemieckich firm na giełdzie, jeśli chcę?
Czy wszystkie akcje są notowane na giełdach? Jak w takim razie są one sprzedawane?
Bo przecież celem spółki akcyjnej jest sprzedaż akcji w celu pozyskania kapitału....

Notowanie na giełdzie nie jest automatyczne dla każdej spółki akcyjnej. Deutsche Börse wymaga, aby raz na kwartał opublikowano raport roczny. Nie wszystkie spółki akcyjne chcą tego

tam Wiki też ma coś fajnego dla ciebie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata