Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy teraz warto kupować akcje?

Napisany przez ADMCI4
Nie jestem ekspertem, ale odziedziczyłem kilka akcji po moim ojcu. Dla niego były to akcje pracownicze, ponieważ przez długi czas pracował w tej firmie. Dlatego w sposób bardzo amatorski śledzę rozwój tych wartości. Ponieważ ceny akcji w ostatnim czasie stale rosną, może teraz warto kupić jeszcze kilka z tych akcji. Aktualnie kosztują one 55 euro, a kiedyś były dostępne za mniej niż 40 euro. Czy ich wartość będzie rosnąć w przyszłości, czy może znowu spadną? To nie byłoby takie straszne, ale chciałbym złapać optymalny moment na zakup. Na tym forum z pewnością znajdzie się doświadczony giełdowiec...

Napisany przez Luke
Cześć,

podaj mi swoje imię

Napisany przez 2Bolitho
Nazwa nie ma znaczenia. Akcja to udział w firmie. Cena powstaje poprzez popyt i podaż. Jeśli firma rośnie i osiąga dobre zyski, to więcej osób będzie chciało kupować akcje, co spowoduje wzrost ceny. W przeciwnym razie cena spada.

Napisany przez Luke
Dziękuję za wzór deklaracji...

Być może dla osób z zewnątrz łatwiej będzie ocenić, gdy będą mogły przyjrzeć się przebiegom. Dlatego nazwa jest już istotna.

Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Przepraszam, napisałem post w pośpiechu. Nie miałem złych intencji. Oczywiście, nazwa jest pomocna i konieczna przy ocenie firmy. Wierzę, że pytający nie jest jeszcze w tym punkcie. Nadal trzeba zrozumieć podstawy rynku giełdowego.

Napisany przez 2Bolitho
Dlaczego nie napiszesz tutaj fantastycznego artykułu o ubezpieczeniach na życie? Wtedy nikt nie miałby nic przeciwko linkowi. Po prostu uważam, że to jest niesmaczne i mam nadzieję, że linki zostaną usunięte.

Napisany przez Naseweis
Cześć Manuela,
Twoje pytanie nie ma dla mnie sensu, jeśli ma to na celu zwrócenie uwagi na stronę internetową porównującą polisy ubezpieczeniowe na życie. N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata