Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Jak znaleźć pracę dorywczą w internecie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć eksperci finansowi! Ponieważ w mojej głównej pracy nie zarabiam zbyt wiele, a chciałbym oszczędzić trochę pieniędzy dla mojej rodziny, szukam lukratywnej pracy dodatkowej. Jednak wszystko, co do tej pory próbowałem, kończyło się albo z powodu nieodpowiednich godzin pracy, albo braku wiarygodności. W jakiś sposób musi jednak być możliwe zarabianie pieniędzy w internecie z domu. Niestety kompletnie się na tym nie znam. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i wyjaśnienia, jak miałbym to zrobić. Z góry dziękuję

Napisany przez 2Bolitho
Czym się dobrze zajmujesz? W czym jesteś dobry? Co sprawia Ci radość?

Napisany przez kay1234

Cześć eksperci finansowi!

Ponieważ nie zarabiam dużo w moim głównym zawodzie, ale chciałbym oszczędzać trochę pieniędzy dla mojej rodziny, szukam lukratywnej pracy dodatkowej. Jednak wszystko, co do tej pory podjąłem, kończy się albo ze względu na godziny pracy, albo na braku uczciwości.
Ale musi być możliwe zarabianie pieniędzy w internecie, pracując z domu. Niestety kompletnie nie mam o tym pojęcia.
Jeśli moglibyście mi więc dać wskazówki i wytłumaczyć, jak powinienem postąpić, byłbym bardzo wdzięczny.

Dzięki z góry

Zdecydowanie będzie Ci trudno coś znaleźć, ponieważ w tej branży jest prawie same oszustwa, a jeśli coś znajdziesz, to nie będziesz na tym wiele zarabiał.

Napisany przez 2Bolitho

Będziesz miał naprawdę trudności znaleźć coś, ponieważ w tej branży prawie same czarne owce, a jeśli już coś znajdziesz, to nie wyjdzie z tego wiele.

Brzmi to jednak bardzo negatywnie. Znam wielu ludzi, którzy zarabiają dużo pieniędzy w internecie, niektórzy nawet żyją z tego. To nie oznacza, że niektórzy nie mogliby mieć problemów albo zawsze trafiali by na złych partnerów. To po prostu różne światy doświadczeń. Wielu moich znajomych nie ma dodatkowej pracy w sensie klasycznym, raczej idzie to w kierunku (pobocznej) samozatrudnienia. Ale podejrzewam, że chodzi o zarobki i nie musi koniecznie być to klasyczna praca dodatkowa. Wszyscy moi znajomi łączy to, że robią coś, na czym im zależy i w czym są dobrzy. Wydaje mi się, że to ma jakiś związek. ;-)

Napisany przez kay1234
Kiedy człowiek ma przyjemność z pracy i nie zależy mu na dużych zarobkach, to masz rację. Ja również założyłem swoją firmę online precard.me, ale to był długi i trudny proces, i nadal jest trudny...

Napisany przez 2Bolitho
Tak, żadna z osób, które teraz widzę przede mną, początkowo nie planowała zarabiać na tym pieniędzy. To bardziej wydarzyło się mimochodem. Ale na pewno nie było to zaplanowane. Chcieli raczej robić to, co lubią robić, i byli gotowi podzielić się swoją wiedzą lub umiejętnościami. To, że mogli to następnie skapitalizować w takim stopniu, nie da się tego zaplanować. Wydaje mi się to trudne, jeśli chce się po prostu zarabiać pieniądze przy jak najmniejszym wysiłku.

Napisany przez kay1234
Szczęście zawsze odgrywa pewną rolę... ale pozwól mi zapytać, co robią twoi przyjaciele?

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, szczęście to nie jest dokładne określenie. Nikt z nich, myślę, nie nazwałby tego tak. Raczej chodzi o jakość, otwartość na pojawiające się możliwości i dużo kreatywności. To są zupełnie różne rzeczy. Od projektowania logo, poprzez osobistą asystencję dla biznesmenów, aż po mobilne biuro dla małych samodzielnych rzemieślników. Jedna znajoma pracuje w hotelu i teraz specjalizuje się w organizowaniu konferencji. Jeden z przyjaciół jest zapalonym rowerzystą górskim i teraz organizuje profesjonalne wycieczki. Zaczyna od swojej sąsiedztwa, a kończy w Chinach.

Napisany przez kay1234
To naprawdę dobre.... cieszę się naprawdę w jakiś sposób

Napisany przez Naseweis

Cześć eksperci od finansów!

Ponieważ nie zarabiam zbyt wiele w swoim głównym zawodzie, a chciałbym odłożyć trochę pieniędzy dla mojej rodziny, szukam lukratywnej pracy dodatkowej. Niestety, wszystko, co do tej pory podjąłem, albo nie udawało się z powodu godzin pracy, albo braku wiarygodności.

Cześć,

Jakie godziny pracy byłyby dla Ciebie dogodne?

Jednakowoż, z pewnością istnieje możliwość zarabiania pieniędzy przez internet, pracując z domu. Niestety, nie mam o tym kompletnie pojęcia.

Jakie masz umiejętności?

Czy potrafisz tworzyć strony internetowe?
Czy masz środki finansowe, aby je stworzyć?

Jeśli możecie mi doradzić i wytłumaczyć, jak powinienem postępować, będę bardzo wdzięczny.

Dziękuję z góry.

Poleciłbym Ci pracę dodatkową w lokalnym otoczeniu,
ale nie polecam pracy przez internet.

Możliwe zajęcia to np.: roznoszenie gazet, prace ogrodnicze,
przeprowadzanie ankiet np. dla urzędu statystycznego,
obsługa gości w restauracjach, barach, kawiarniach itp.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez workaholic
Cześć!
Praca w internecie jest w zasadzie tak samo normalną pracą jak wszystkie inne, z tą różnicą, że jest wykonywana w internecie.
Nie wolno potępiać internetu z powodu kilku czarnych owiec. Takie osoby istnieją także w zwykłych, codziennych zawodach.
W zasadzie nie jest wielkim wyzwaniem zarabianie w internecie na życie, albo przynajmniej dodatkowa praca, która czasami może przynieść więcej pieniędzy niż praca główna - ale wszystko to w sposób uczciwy.
Jako copywriter, webdesigner, specjalista SEO, budujący linki. Można powiedzieć, że każdy, kto chce pracować, zawsze znajdzie coś w internecie, pod warunkiem, że zna odpowiednie źródła.

Napisany przez pennyfuchser
To pytanie, jak naprawdę osiągnąć coś w domu poza pracą w weekend. Osobiście nie mam ochoty ani naprawdę lepszego do zrobienia niż pracować w internecie w weekend. Nie mogłabym się skoncentrować i byłabym ciągle rozpraszana. Ale u Ciebie pewnie tak nie jest, bo robisz to celowo

Napisany przez Talertreu
Trzeba nauczyć się pracować z domu.
Niektórzy ludzie radzą sobie dobrze z rozproszeniem uwagi, inni potrzebują osobnej przestrzeni tylko do pracy.

Praca zdalna ma wiele zalet, ale trzeba również zdawać sobie sprawę, że praca i czas wolny mogą się łatwo przeplatać.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Po 17 latach pracy na stanowisku wewnętrznym w banku, od 2008 roku pracuję również w domu. Ogólnie rzecz biorąc, powiedziałbym, że w zasadzie każdy może to zrobić. Nawet jeśli obecnie pracuje na etacie i nie potrafi sobie tego wyobrazić. Najważniejszy, moim zdaniem, jest jednak wewnętrzny napęd. Jeśli się ma wewnętrzny napęd, to szanse na realizację tego są dobre. Jeśli jednak pracuje się w próżni, bez planu lub czerwonego sznurka, to można być skazanym na porażkę.

Napisany przez msm1971
Możesz spróbować zaoferować swoje usługi jako copywriter dla portali internetowych na różnych giełdach pracy, jeśli jest to obszar tematyczny, który dobrze znasz lub odpowiada Twojemu doświadczeniu zawodowemu....

Napisany przez 6Bankkaufmann
Na stronie internetowej Textbroker można na przykład pisać teksty.
Płatność jest uzależniona od ilości słów.

Napisany przez Alex76
Przed pójściem gdziekolwiek pracować, spróbowałbym zacząć coś robić z domu. Jednakże powinieneś skupić się na pasywnym dochodzie, a nie na aktywnym. Powinieneś być świadomy różnicy.
Istnieje wiele sposobów na generowanie pasywnego dochodu. W końcu jednak trzeba zacząć pracować za darmo. Z czasem zacznie się czas generowania przychodu.

Obecnie pracuję na pełen etat i generuję wyłącznie pasywne dochody ze stron internetowych, blogów, książek, zdjęć, dywidend i tradingu.

Jeśli masz pytania, śmiało pytaj.

Napisany przez DNkRockzzzzZ
Istnieje wiele sposobów na zarabianie pieniędzy w sieci. Własna strona internetowa, strony fanów na Facebooku, marketing afiliacyjny, marketing mailowy, handel opcjami binarnymi, system ruletki, YouTube i wiele innych.

Napisany przez benhuebner
Komuś, kto chce pisać lub wykonywać minijoby, polecam fiverr.com (istnieje również podobne rozwiązanie w języku niemieckim), na pewno wydałem już tutaj 500 euro na pisanie artykułów, tworzenie filmów, animacje itp....

W tym samym kierunku sprawdzą się również Iwriter i Odesk!

Inne możliwości to: YouTube i marketing partnerski, pisanie i sprzedaż ebooków (prostsze niż się wydaje).

To tylko kilka przykładów, które faktycznie działają i mają duży potencjał! Mam nadzieję, że to pomoże!

Napisany przez Hunefer
Bez względu na to, co robisz: W internecie musisz być dobry i umieć się dobrze sprzedać

Ogólnie rzecz biorąc:

Youtube i marketing afiliacyjny niestety nie działają tak dobrze, jakby się mogło wydawać (mimo wielu odsłon). Istnieją znacznie lepsze metody.

Napisany przez benhuebner
To zależy całkowicie od sposobu działania i przede wszystkim od wyboru produktu. Oczywiście, nie stanie się się milionerem z dnia na dzień, ale w końcu, gdy uwzględni się marketing mailowy i nie polega się tylko na YouTube, wiele jest możliwe!

Napisany przez Cashflowclub MD
Podzielam to doświadczenie. Marketing afiliacyjny działa całkiem nieźle, jeśli wybierzesz odpowiednie kanały. Znalezienie ich jest jednak coś w rodzaju Świętego Graala w marketingu internetowym i wymaga (czasem) sporo cierpliwości, chęci do eksperymentowania i czasem odrobiny szczęścia.

Mimo to zawsze jestem ciekawy, gdy ktoś opracowuje inne strategie. Ponieważ sztuka w marketingu internetowym (jak prawie wszędzie) polega nie na albo, ale na optymalnym zarówno jak i

Napisany przez colleenharris
To, co ostatnio obejrzałem:
perfekternebenjob
de

Wyglądają też na zajmujących się marketingiem e-mailowym, ale do tej pory nie dostałem niczego związanego z tym ^^
Jednak pewne możliwości, o których wcześniej nie pomyślałem.

W ostatecznym rozrachunku musisz sam/a zdecydować, czy praca z domu przez internet sprawia Ci przyjemność.. Myślę, że wiele osób ma złudzenia, że tylko siedzą na kanapie i przy okazji oglądają seriale

Napisany przez Miana
Marketing partnerski naprawdę dobrze się rozwija. Zacząłem to kilka lat temu jako dodatkowe zajęcie, a teraz robię to jako główne źródło dochodu.

@JohnB: Jak dobrze potrafisz pisać artykuły?

Napisany przez Miana

jestem zdania, że wielu ludzi ma złudzenia, jakoby ci ciągle leniuchowali na kanapie, oglądając seriale.

Tak, wielu ludzi ma takie złudzenia.... jednak gdy robi się to dobrze i konsekwentnie, można naprawdę wygodnie posiedzieć z laptopem na kanapie, odpalać filmy i majstrować przy swoich stronach internetowych. Jak już wspomniałam, jeśli się uprze, zasłona złudzeń znika i widzi się rzeczywistość.

Napisany przez Martin710
Również w Internecie chodzi o generowanie wartości dodanej. Ta wartość dodana musi być na tyle duża, że ktoś jest gotów wydać na nią pieniądze.

Wielu ludzi ma iluzję, że w Internecie niskiej jakości produkty (takie jak usługi lub treści) mogą przynosić więcej pieniędzy niż w życiu realnym. Innymi słowy, zarabianie pieniędzy w Internecie jest łatwiejsze i szybsze.

Jednak nie jest to prawdą. Również w Internecie muszę oferować treści lub usługi, które są lepsze niż te oferowane przez 90-95% pozostałych osób. W przeciwnym razie nie będę mógł nic sprzedać, a moje dochody z reklam będą stagno wały na marginalnym poziomie.

Napisany przez Cashflowclub MD

W internecie chodzi o tworzenie wartości dodanej. Ta wartość musi być na tyle duża, że ktoś jest gotowy na nią wydać pieniądze.

Wielu ludzi ma złudzenia dotyczące internetu, że niższej jakości produkty (usługi lub treści) mogą przynieść więcej pieniędzy niż w realnym życiu. Innymi słowy: zarabianie pieniędzy w internecie jest łatwiejsze i szybsze.

Jednak tak nie jest. W internecie także muszę oferować treści lub usługi, które są lepsze niż te oferowane przez 90-95% pozostałych ludzi. W przeciwnym razie nie będę w stanie niczego sprzedać, a moje przychody z reklam będą się utrzymywać na bardzo niskim poziomie.

Więc przepraszam, ale to jest złudzenie, w które popadają wszyscy ci, którzy nigdy nie prowadzili udanej działalności internetowej! To żadny argument dla śmieci, na które większość ludzi bezustannie marnuje pieniądze! Wręcz przeciwnie, znalezienie klientów na wysokiej jakości produkty jest o wiele trudniejsze.

W przeciwnym razie wszystkie marki odzieżowe dawno by bankrutowały, które biorą najgorszej jakości produkty, nakładają na nie swoje logo i sprzedają je po astronomicznych cenach!

Jak brzmi ważna zasada w sprzedaży? Każdego dnia budzi się głupiec.

Zaletą takiego biznesu internetowego jest to, że pracuję tylko raz, a potem mogę stale zarabiać pieniądze na tej pracy. Takiej możliwości nie ma w żadnej tradycyjnej pracy!

Napisany przez mikaela
W internecie nie znajdziesz niczego, co pozwoli ci jednocześnie zarobić. Zdobądź wykształcenie lub odbyj staż, aby się rozwijać!

Napisany przez MaxiW
Możesz również zerknąć na coś w rodzaju textbroker. Tam poszukują autorów tekstów. Będziesz płatny za każde słowo.

Jeśli masz umiejętności w programie Photoshop, programowaniu lub innych dziedzinach, możesz również przesyłać swoje projekty na stronach takich jak designenlassen. Firmy organizują tutaj konkursy i wybierają najlepsze prace, które zostają nagrodzone pieniężnie.

Zbogacisz się jednak tylko w drugim przypadku, jeśli naprawdę jesteś w tym dobry. A w pierwszym prawdopodobnie wcale.

Napisany przez Fynn84
długo mówiąc - jeśli jesteś dobry, utalentowany i zmotywowany, z pewnością uda ci się zarobić kilka euro dodatkowo w internecie wykonując różne zadania. Wygrana na loterii w postaci dodatkowego dochodu każdego miesiąca jest jednak bardzo mało prawdopodobna. Pieniądze nie rosną na drzewach, i nie zarabiasz 10.000€ (na przykład) nie ruszając swojego tyłka - a trzeba się naprawdę porządnie postarać.

Napisany przez Martin710

Też mi przykro, ale to błędne przekonanie, któremu podlegają wszyscy ci, którzy nigdy nie prowadzili udanego biznesu internetowego! To żadne argument przy kupowaniu śmieci, na które większość ludzi ciągle wyrzuca swoje pieniądze przez okno! Wręcz przeciwnie, znalezienie klientów na wysokiej jakości produkty jest o wiele trudniejsze.

W przeciwnym razie wszystkie marki odzieżowe dawno już zbankrutowałyby, które wykorzystują najgorsze produkty, nakładają na nie swój znak towarowy i potem sprzedają je po astronomicznych cenach!

Zarabiam sukcesywnie pieniądze w internecie.

Ponadto, gdy mówiłem o wartości dodanej, niekoniecznie miałem na myśli wyższą jakość, ale po prostu więcej wartości ogólnie. Nie musi to być wartość materialna, może też być wartość duchowa.

Te marki osiągają tę wartość dodaną nie poprzez jakość, ale poprzez budowanie marki, czyli marketing. To również ciężka praca!

Napisany przez jule-gotti
Jak to się ma z całymi franczyzami sprzedaży online, które można kupić bardziej lub mniej tanio? Ostatnio po prostu z ciekawości zainteresowałem się tym, ile kosztowałoby kupienie lokalu Subwaya czy McDonalda. Trafiłem na stronę, na której wymienione są liczne portale internetowej sprzedaży dostępne do kupienia. Co o tym sądzicie?

Napisany przez Martin710
Przy stronach internetowych wystawionych na sprzedaż zawsze należy sprawdzić, czy w przeszłości nie były wykorzystywane w sposób niecny.

Jeśli na przykład domeny zostały ukarane przez Google za spamowanie w wynikach wyszukiwania, konieczne jest najpierw inwestowanie w usuwanie linków oraz często długotrwałe oczekiwanie, aż zaufanie do witryny w oczach Google zostanie przywrócone.

Nie kupowałbym takich stron bez konsultacji z kimś, kto się na tym zna.

Napisany przez meyer80

W internecie nie znajdziesz niczego, co pozwoli ci zarabiać. Zrób praktyki lub staż i wskaż się tym w ten sposób!

Ma sens, najlepiej zacząć od praktyk, a następnie pozostać w firmie.

Napisany przez dieter meyer
Spróbuj także znaleźć prace promocyjne. Uważam, że są dobre i można szybko i łatwo zarobić trochę pieniędzy.

Napisany przez Arbeiter
Warto mieć na uwadze, że w przypadku czysto wewnętrznych prac brakuje kontaktu z innymi. Nie znam Textbrokera tak dokładnie, ale nie sądzę, żeby tam było tak dużo opinii zwrotnej jak w przypadku gazety codziennej. Możliwe więc, że poprzez pracę dodatkową nie nauczysz się wiele nowego.

Napisany przez Jetzaberr
@ Dieter Meyer, z Promojobs mam także dobre doświadczenia. Niestety muszę powiedzieć, że mam niewielką wiedzę na temat tego, gdzie w Internecie można znaleźć dobre promocje. Miałem kiedyś szczęście, że w naszej gazecie pojawiło się ogłoszenie, które szukało osób do pracy w całym kraju. Złożyłem tam swoje podanie i przez kilka tygodni musiałem wraz z kolegami robić promocję w różnych miastach.
Zatem, polecam sprawdzić ogłoszenia w lokalnych gazetach codziennych lub specjalistycznych czasopismach (tygodnikach).

Napisany przez Jetzaberr

Warto zauważyć, że w przypadku czysto wewnętrznych zleceń brakuje kontaktu z innymi. Nie jestem tak dokładnie zaznajomiony z Textbrokerem, ale nie sądzę, aby tam była taka duża ilość opinii zwrotnych, jak w przypadku gazety. W związku z tym praca dodatkowa może nie przynieść wiele nowych doświadczeń.

W Textbrokerze istnieje dość dynamiczny system opinii zwrotnych. O ile mi wiadomo, (nie wszystkie) teksty są oceniane. Następnie autor otrzymuje tę ocenę zwrotną.

To już nie jest takie złe, ale oczywiście nigdy nie zastąpi rozmowy twarzą w twarz, gdzie mimika i gesty uzupełniają przekaz oraz istnieje możliwość bezpośredniej opinii zwrotnej, czego zazwyczaj nie ma w przypadku e-maila. W takim przypadku trzeba by jednak umożliwić funkcję czatu, ale jest to z pewnością bardzo trudne zadanie biorąc pod uwagę liczbę autorów!

Napisany przez Jetzaberr

To brzmi bardzo negatywnie. Znam wielu ludzi, którzy zarabiają w internecie dużo pieniędzy, a niektórzy nawet z tego żyją. To nie oznacza, że niektórym może być trudno albo że zawsze mogą trafić na złych partnerów. To po prostu różne światy doświadczeń. Wielu moich znajomych nie ma nawet dodatkowej pracy w klasycznym sensie, raczej idzie w kierunku (dodatkowej) samodzielności. Ale przypuszczam, że chodzi o zarobki i nie musi to koniecznie być klasyczna praca dodatkowa. Wszyscy moi znajomi mają coś wspólnego, robią coś, co sprawia im przyjemność i w czym są dobrzy. Wydaje mi się, że jest tu prawie związek. ?

Myślę, że istnieje pewna zależność. Bez względu na to, czy w internecie czy w życiu realnym. Sukces zawsze zależy od wysiłku. Nikomu nie przychodzą rzeczy same, tu nie chodzi o talent. Ale aby osiągać ciągle dobre lub bardzo dobre wyniki, trzeba po prostu mieć pasję lub zaangażowanie, niezależnie od tego, jak to nazwiemy. W przeciwnym razie nie wytrzyma się tego, a wyniki będą zbyt niestabilne.
W takim środowisku opartym na osiągnięciach jest to jednak bardzo niebezpieczne, gdyż jest wielu innych ludzi, którzy również chcą odnieść sukces.

Napisany przez Janina27
Najaaaaa wszystko, co mówią inni, jest prawdą, znalezienie pracy przez internet jest bardzo trudne, a jeśli już coś znajdziesz, to płaca nie jest dobra. Nie wiem dlaczego nie udało Ci się z Twoimi pomysłami, powinieneś naprawdę dowiedzieć się, które firmy lub strony internetowe mogą Ci pomóc, dobrze jest sprawdzić, na przykład Straetus Inkasso - przyjazne biuro windykacyjne, oraz wiele innych stron oferujących pomoc...

Napisany przez maestro
Wpisz nebenjob i zobacz, co ci odpowiada

Napisany przez maestro
No cóż, poszukaj sobie normalnej pracy :D

Napisany przez KennyJ
Hej,

Musiałem też szukać wiecznie, zanim znalazłem coś wiarygodnego, dzięki czemu można dobrze zarabiać w internecie.
Ale na pewno można zarabiać pieniądze w internecie, i to nie mało.

Po długim poszukiwaniu polecałbym Ci marketing afiliacyjny, czyli promowanie innych produktów.
Choć nie jest to łatwe, aby zarabiać naprawdę dużo, ale jeśli podejdzie się do tego właściwie, to działa naprawdę!
Początkowo byłem sceptyczny, ale opłaca się bardzo, jeśli się trzymasz tego kurczowo.

Istnieje strona, gdzie można bezpłatnie pobrać e-book na ten temat, co na początek zdecydowanie polecam. Tutaj: https://geld-verdienen-internetmarketing.com/

Napisany przez financebroke
Nie powiedziałbym, że wszystkie oferty w internecie są nieuczciwe i należy trzymać się od nich z daleka. Istnieją zdecydowanie możliwości, takie jak ta opisana przez KennyJ, aby zarabiać pieniądze w internecie. Osobiście byłbym ostrożny i trudno mi zaakceptować myśl o łatwo zarobionych pieniądzach, wolałbym więc znaleźć normalną dodatkową pracę, w której po regularnej pracy wieczorami mógłbym dorobić kilka godzin.

Pozdrawiam

Napisany przez xlarge
Po prostu nikt niczego nie rozdaje. A przy ZA DARMO często płaci się danymi osobowymi.

Napisany przez Jehan
Cześć,

obawiam się, że nie jest to takie proste, jak wielu sobie wyobraża. Oczywiście, można zarabiać pieniądze przez stronę internetową - ale trzeba włożyć w to ogromną pracę. Tworzenie logo... cóż, klienci chcą dużo za bardzo małe pieniądze i dzwonią w środku nocy, bo nagle mają TEN pomysł. Pisanie tekstów... jest tyle taniej konkurencji, że naprawdę trudno jest zdobyć jakąkolwiek przewagę...

Jehan

Napisany przez benny203
Czy myślałeś już o mikropracach? Istnieją również wiarygodne historie i kilka dobrych platform. Jeden z moich znajomych zarobił na tym trochę pieniędzy i na koniec można robić tylko tyle, ile się chce. Trudno jednak utrzymać się z tego.

Napisany przez Agio
Jaka jest różnica między mini a mikropracą? Pojęcie jest dla mnie nowe...

Napisany przez xlarge
Minijob = Praca za 450 € - powinno być powszechnie znane

Microjob= Bardzo małe zadania pracy (np. przetłumaczenie krótkiego tekstu za 2€) o bardzo niskich płacach są ogłaszane cyfrowo na całym świecie.

Napisany przez ProfFF
Istotnie istnieje tam sto możliwości. Nawet na Facebooku można znaleźć pracę. Istotnie w każdym pubie można znaleźć pracowników za 450 €, którzy są mile widziani.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata