Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Gdzie mogę znaleźć inwestorów na mój projekt?

Napisany przez kay1234
Cześć ludzie, poszukuję inwestorów na nowy projekt internetowy, ale gdzie ich znaleźć, skoro jestem w rejestrze dłużników i nie będę mógł ich tak szybko zdobyć? Mam naprawdę wielu potencjalnych klientów dziennie, ale muszę wszystko z góry sfinansować i zaczynam tracić nadzieję, bo mój projekt naprawdę nabrałby tempa, gdybym tylko miał kapitał początkowy...

Napisany przez 2Bolitho
Zrób z tego kampanię. Na przykład jak w Grouponie. Oferujesz jedną rzecz do sprzedaży i ludzie mogą zamawiać w określonym czasie. Deal zostanie zrealizowany tylko wtedy, gdy zgromadzi się X zamówień. Po zakończeniu kampanii zbierasz zaliczkę i dostarczasz produkt. Przy tak dużym zamówieniu z potwierdzonymi kupującymi z pewnością będziesz mógł uzyskać od dostawcy kredyt lub termin płatności na 30 lub 60 dni. Specjaliści przechowują pieniądze na okres między transakcjami na lokacie terminowej i dodatkowo zarabiają na odsetkach.Acha, za takie porady doradcy dla start-upów biorą dużo pieniędzy. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy w realizacji, śmiało się zgłoś. To jednak już nie będzie usługa bezpłatna. Bycie samodzielnym oznacza bowiem także umiejętność samodzielnego rozwiązywania wyzwań albo płacenie za pomoc.

Napisany przez tomtom70
Cześć.

Spróbuj wyszukać w internecie hasło anioły biznesu, być może to będzie rozwiązanie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możliwe jest przyznanie pożyczki na założenie firmy do 20 000 EUR na podstawie pomysłu i osobistego wrażenia

Napisany przez chinty
Sprawdź na Googleego informacje o aniołach biznesu.

Jeśli projekt jest związany z internetem, możesz spróbować szczęścia na Kickstarterze.

Aby jednak projekt stał się znany, potrzeba tutaj sporo działań marketingowych. Po prostu zrób research i zdecyduj sam.

Napisany przez Goran
Inna alternatywa: Wyszukiwanie w Google na temat Crowdfunding. Tutaj znajdziesz świetne strony, gdzie możesz opublikować/swy ulubienie swój projekt i znaleźć sponsorów.

Napisany przez RoRoKa
Finansowanie zbiorowe / inwestowanie zbiorowe jest obecnie bardzo popularne, chociaż niestety większość projektów nie odnosi sukcesu. Jedną z platform, na której można przedstawić swój projekt i znaleźć inwestorów, jest na przykład Seedmatch.

Napisany przez lolania
Dlatego dla większości innowacji godnych wsparcia nie jest wnioskowana żadna dotacja. To dylemat dżungli dotacji sprawia, że znaczne środki pomocowe nie trafiają tam, gdzie są najbardziej potrzebne: do małych i średnich przedsiębiorstw prowadzących badania i rozwój, które nie mogą sobie pozwolić na czasochłonne wnioski o dofinansowanie, lub nie rozpoznają swojej własnej wartości dla dofinansowania. Chyba że znajdziesz przewodnika, który zna się na dżungli. Źródło: strona internetowa MŚP

Cześć, dokładnie jakie projekty są wspierane i ile pieniędzy rzeczywiście pochodzi z funduszy federalnych, lub ile może zostać dostarczone, będziesz musiał sam sprawdzić dla swojego projektu. Wszystko jest opisane tutaj: kmu-foerderung.com

Nie wiem dokładnie, jaki projekt chcecie zrealizować. Nie musisz nam tego nawet mówić. W zależności od branży, do której należy projekt, możesz być uprawniony do dofinansowania. Jestem zawsze zdania, że powinno się korzystać ze wszystkiego, co nam przysługuje i co może nas wspierać.

Pozdrawiam
Loania

Napisany przez Daniel 2013
Jakiś czas temu również szukałem inwestora dla mojej firmy. Istnieje portal, który może pomóc ci w poszukiwaniu inwestora i udzielić ci porady. Być może byłby to dobry pomysł dla ciebie. Mi na pewno pomogli. Oto strona: b2invest.org

Napisany przez Martha
Masz jakieś źródło dochodu? Jeśli nie, czyli absolutne rozpoczęcie od zera, wtedy warto poszukać Crowdfundingu. Osobiście trochę przeglądam Companisto. Można tam znaleźć wiele interesujących projektów... W przeciwnym razie P2P może być alternatywą (to również forma crowdfundingu, ale skupiasz się bardziej jako osoba). Miałem dobre doświadczenia z Auxmoney!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata