Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finansowanie samochodowe przy wpisie do Schufa.

Napisany przez leopold
Cześć,
szukam nowego samochodu w cenie do 10000€. Chciałbym jednak nie wydać całych oszczędności, tylko zabezpieczyć około 60-70% finansowania. Mam wpis w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa) od Barclaybank na kwotę 700€, który został uregulowany od kilku miesięcy, ale pozostanie w rejestrze przez kolejne 3 lata.
Czy ktoś miał podobne doświadczenia i mimo to otrzymał finansowanie samochodu? Słyszałem, że niektóre banki nie traktują poważnie wpisów w Schufie poniżej 1000€ i udzielają kredytów. Jako zabezpieczenie mam tytuł własności pojazdu i dochód w wysokości około 1900€.
Proszę o informacje! Dziękuję.

Napisany przez MThiemann
Cześć Leopoldzie,

jaką wpis zrobił Barclay w twojej Schufie?

Informacja o kredycie w wysokości 700 EUR nie jest jeszcze negatywnym znakiem.

Jednak jeśli chodzi o anulowanie kredytu z powodu zaległości w spłacie rat, to wygląda na to, że spełnienie twojego nowego życzenia o kredyt nie wygląda dobrze.

Bo jeśli już raz udowodniłeś, że nie jesteś gotowy do spłacenia uprawnionej kwoty 700 EUR, to kto miałby udzielić ci potem kredytu w wysokości od 6 000 do 7 000 EUR?

Pozdrowienia
M. Thiemann

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć,
nie miałem z tym doświadczenia, ale wiem, że każdy bank interpretuje wpisy w Schufa inaczej. Może po prostu zrób zapytanie, a zobaczysz, co z tego wyniknie. Jeśli masz doradcę, to zazwyczaj potrafi on dobrze ocenić, na co bank kładzie nacisk. Przynajmniej u mnie tak było.
Powodzenia!

Napisany przez Femto
Cześć,
Zauważyłem, że prawidłowy negatywny wpis jest kryterium wykluczenia, ale na pewno są różnice między bankami.

Napisany przez RichardSchneide
To zależy od banku do banku. Myślę, że z pewnością jest łatwiej w przypadku easycredit niż w przypadku Sparkasse.

Napisany przez Walter69
W przeszłości miałem dobre doświadczenia z niektórymi dostawcami online. Więc nie daj się zniechęcić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata