Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy można wpłacać pieniądze na konto oszczędnościowe wielokrotnie w ciągu dnia?

Napisany przez ADMCI4
W reklamach internetowych natykam się zawsze na oferty różnych banków dotyczące kont oszczędnościowych. W zasadzie uważam ten pomysł za dobry, zwłaszcza że na zwykłych książeczkach oszczędnościowych prawie nie ma już żadnych odsetek. Niemniej jednak nie mam obecnie tak dużej kwoty, którą mógłbym tam wpłacić. Czy na koncie oszczędnościowym można wpłacać od czasu do czasu, gdy akurat jest jakieś dodatkowe pieniądze, podobnie jak na zwykłej książeczce oszczędnościowej? I jak to działa, gdy chcę wypłacić pieniądze? Czy muszę je wypłacić w określonym przedziale czasowym? Pozdrawiam, Frankie

Re: Czy można wpłacać pieniądze na konto oszczędnościowe wielokrotnie w ciągu dnia?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, wszystko jest bardzo proste. Możesz wpłacać kiedy i ile chcesz. Jedynie stopa procentowa może zależeć od salda konta w niektórych ofertach. Wybierz również kiedy i ile chcesz wypłacić. Czas trwania wpłat i wypłat jest taki sam jak przy zwykłych przelewach.

Napisany przez Dasdi1970

Nie, wszystko całkowicie proste. Wpłacasz, kiedy i ile chcesz. Jedynym warunkiem może być oprocentowanie, które w niektórych ofertach może zależeć od wysokości salda. Wypłacasz także kiedy i ile chcesz. Czas trwania wpłat i wypłat jest taki sam jak przy zwykłych przelewach.

Czy wpłaty i wypłaty można dokonać tylko na jedno/konto referencyjne? Czy można używać go jak konta bieżącego, gdzie każdy może wpłacić pieniądze i w razie potrzeby wypłacić?

Napisany przez 2Bolitho
konto referencyjne. Przynajmniej wypłaty. W przeciwnym razie byłoby to oprocentowane konto bieżące. ;-)

Napisany przez petethefarmer
Wpłaty są zazwyczaj możliwe z dowolnego konta bieżącego (gdzieś jednak czytałem o kilku wyjątkach). Natomiast wypłaty są możliwe tylko na konto referencyjne. To służy także Twojemu bezpieczeństwu ; -)

Napisany przez 2Bolitho

Wpłaty są zazwyczaj możliwe z dowolnego konta rozliczeniowego (ale gdzieś czytałem o kilku wyjątkach). ...

np. w przypadku moneyou pierwsza wpłata musi być dokonana z konta referencyjnego.

Napisany przez Birgit

Czy wpłaty i wypłaty są możliwe tylko na jedno określone konto referencyjne? Czy można użyć go jak konta bieżącego, na które każdy może wpłacać lub wypłacać środki?

Tylko przelewy z/do konta referencyjnego są możliwe.

Żadne inne transakcje finansowe nie są możliwe.
Więc brak możliwości dokonywania przelewów lub obciążeń z/do innych kont.

Napisany przez 2Bolitho

Tylko przelewy z/do konta referencyjnego.

Żadne inne operacje płatnicze nie są możliwe.
Czyli żadne przelewy lub obciążenia z/innych kont.

To nie jest prawdą. Przynajmniej w przypadku moich kont oszczędnościowych. Wpłaty z innych kont są naprawdę możliwe.

Napisany przez Birgit

To nie jest prawda. Przynajmniej w przypadku moich kont oszczędnościowych nie można wpłacać z innych kont.

Dotychczas o tym nie słyszałem.

Ja znam to tak, że nie ma możliwości wykonywania transakcji (poza transferami wewnętrznymi).

Ale nie znam wszystkich kont oszczędnościowych.

Birgit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata