Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Potrzebuję także pomocy w uzyskaniu kredytu hipotecznego.

Napisany przez chip345
Myślimy nad budową domu dla dwóch rodzin. Nasza część (mieszkanie na 1. piętrze) wyniosłaby około 230 000€ z wszystkimi kosztami, w tym również działką.

Dochód 1 = 1800 netto (rosnący)
Dochód 2 = 1100 (nie powinien być uwzględniany w finansowaniu, ponieważ może zdarzyć się ciąża, bezrobocie itp.)

WK = 73 000€
Miałem na myśli 800€ miesięcznie na spłatę kredytu (łącznie z kapitałem i odsetkami)
Kredyt powinien zostać spłacony w ciągu 20 lat.

Jak dokładnie wyglądałby kredyt mieszkaniowy? (pod jakimi warunkami)

73 000 WK
50 000 kfw70? Rata miesięczna 280
107 000 Bank? Rata miesięczna 520

Czy to jest wykonalne? Byłoby miło zobaczyć aktualne warunki dla mojego przedsięwzięcia.

Dziękuję

Napisany przez Naseweis
Cześć,

jak to zrobić?

1.800 netto - 800 € obciążenie = 1.000 €

minus samochód, bieżące koszty, itp. itp.

nie działa.

Pozdrowienia N.

Napisany przez chip345
Następnie dodajemy 1100

Napisany przez Naseweis
a kiedy już pojawi się dziecko, a kobieta jest na urlopie macierzyńskim,
wtedy następuje przymusowa licytacja.

Wskazówka: poczekaj trochę i oszczędzaj.

Napisany przez chip345
to porozmawiam z szefem, potrzebuję więcej pieniędzy!!! szef ->

Jeśli dziecko, to również ślub, jeśli ślub, to podatek klasy 3.
Wtedy będę miał dochód około 2160 (z dzisiejszej perspektywy)

Naprawdę nie żyjemy bogato.
Z 1360€ powinno się dać radę (do czasu, gdy ona znowu zacznie pracować)

Jeśli zaoszczędzimy jeszcze przez około 2 lata (około 27 000€ obecnie możliwe bez dziecka)
a potem odsetki znów będą na poziomie 5-6%?

Czy mniejsze opłaty to alternatywa? np. 700 ? Oczywiście, wtedy potrzebujemy 25 lat.

Bank, w którym byliśmy, powiedział: nie ma problemu, nawet bez wkładu własnego moglibyśmy to zrobić

Napisany przez Naseweis

Bank, z którą mieliśmy do czynienia, powiedziała: nie ma problemu, nawet bez wkładu własnego byłoby możliwe

Dlaczego w ogóle zadaje Pan te pytania na forum?

Większość banków oczekuje miesięcznego dochodu w wysokości
1.350 € dla małżeństwa + 1 dziecka, jeśli chodzi o własność własną.

Co Pan rozumie przez ten fragment tekstu?

Zastanawiamy się, czy powinniśmy zbudować Dom dwurodzinny.
Nasza część (mieszkanie na 1 piętrze) z wszystkimi kosztami, w tym działką, wyniosłaby około 230 000 €.

Jeśli zbuduje się Dom dwurodzinny, oznacza to dwie oddzielne mieszkania, a nie tylko jedno mieszkanie ???

Proszę więc formułować swoje pytania bardziej precyzyjnie w przyszłości.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Naseweisie,

istnieje kilka różnych podejść lub zaleceń, ale ogólnie rzecz biorąc, powiedzieć - jak zaproponowałeś - dalej oszczędzaj, nie może być rozwiązaniem.

Dochód jest dostępny i zostanie on zgłoszony podczas składania wniosku, osoba zadająca pytanie chciała tylko wyrazić swoją ostrożną kalkulację, co jest dla mnie dobrym i rozsądnym sygnałem.

Co z ewentualnymi przychodami z wynajmu, co z ewentualną zmianą klasy podatkowej, czy otrzymał on ofertę od nas, o którą pytał, czy dobre wskazówki? Pytań jest mnóstwo, a one muszą być omawiane i najlepiej wyjaśniane tutaj w sposób rzeczowy - także dzięki naszej wiedzy i doświadczeniu.

Ktoś zastanawia się nad tematem mieszkania, słusznie, biorąc pod uwagę wysoki kapitał własny, niskie stopy procentowe i korzystne ceny budowlane! Na co ma czekać??? Dlaczego miałby się ubogacać?

Naszym zadaniem jest odpowiadać na pytania, łagodzić obawy, ale także zwracać uwagę na zagrożenia. Decyzję podejmie i podejmie sam zainteresowany, ale podstawy muszą pochodzić od nas, a także muszą być kształtowane poprzez merytoryczne dyskusje i wsparcie tutaj. Prawdopodobnie o to chodziło zainteresowanemu pytającemu, i na to ma prawo w tym wspaniałym forum!!

Napisany przez Naseweis
Cześć Noelmaxim, Osoba zadająca pytanie powinna najpierw zastanowić się, czego tak naprawdę chce. Moja pierwsza odpowiedź odnosiła się do informacji, że dochód partnerki nie ma być uwzględniany. Ponadto niektóre z podanych przez niego informacji są sprzeczne. Zgadzam się z tobą całkowicie, że finansowanie może być możliwe. Jednakże osoba zadająca pytanie powinna poprawnie prezentować swoje informacje, w innym razie będziemy poruszać się po omacku. O jakim projekcie budowlanym mowa? O domu dwurodzinnym czy o mieszkaniu na własność? Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez chip345
@ Naseweis. Tutaj chyba źle się wyraziłem. Ten Dom bliźniaczy ma być budowany przez dwie rodziny. Oczywiście ponosimy koszty jednego mieszkania, które wynoszą około 230 000. Szacowane całkowite koszty to około 460 tys.

@noelmaxim. Dziękuję !!! Myślałem, że mam zupełnie fałszywe wyobrażenie o całej sytuacji.

Myślę, że to byłoby już wykonalne.
Teraz naprawdę interesowałoby mnie dokładne przykładowe finansowanie.

Czy moje dane są wystarczające?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Chip345,

Twoje dane są zdecydowanie niewystarczające do złożenia indywidualnej oferty, ale mogę ci powiedzieć, że możliwe będzie przedstawienie finansowania w bardzo dobrych warunkach (ze względu na kapitał własny)!

Proszę wyślij mi e-mail, abym mógł przesłać Ci coś, jeśli chcesz otrzymać konkretną ofertę finansowania (z uwzględnieniem planowanego budynku)!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata