Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy można obniżyć wysokość rat kredytowych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

moja żona i ja mamy razem trzy pożyczki, które sumują się do dość dużej sumy. Mamy także całkiem niezły dochód, ale mimo wszystko po spłatach zostaje nam dość mało, co oczywiście prowadzi do kolejnych trudności. Dlatego chciałbym wiedzieć, czy banki po prostu zgodzą się obniżyć raty kredytów. Długoterminowo nie ma innej możliwości, ponieważ w przeciwnym razie finansowo w ogóle nie będziemy mogli się podnieść. Nie możemy zawsze brać kolejnych pożyczek. Kto ma w tym doświadczenie?

Helge

Napisany przez Naseweis
Cześć Helge,

tylko bank może odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie posiadamy tutaj informacji ani umów kredytowych, ani o Twoich dochodach.

Pozdrawiam, N.

Napisany przez MThiemann
Witaj Helge,

istnieją w zasadzie dwie możliwości osiągnięcia obniżki rat:

1. Możesz skontaktować się ze swoimi dotychczasowymi kredytodawcami i poprosić o obniżenie miesięcznych rat przy jednoczesnym przedłużeniu okresu spłaty, lub

2. Możesz połączyć trzy istniejące kredyty w jeden nowy i spłacić nimi swoje stare kredyty.

Jednak w tym drugim przypadku należy sprawdzić, jakie opłaty i stopy procentowe już zapłaciłeś za swoje stare kredyty oraz jak wysokie mogą być odsetki od nowego potencjalnego kredytu.

Przez wydłużenie okresu spłaty związane z obniżeniem rat, będziesz w sumie płacić więcej odsetek, ale rata prawdopodobnie będzie niższa i łatwiej do zaakceptowania dla Ciebie. Tutaj należy rozważyć to z rozsądkiem.

Aby uzyskać pierwszy ogląd swoich możliwości, możesz skorzystać z bezpłatnego porównania kredytu ratalnego online na mojej stronie internetowej. Warto to tutaj jeszcze raz wspomnieć, ponieważ poziom niepewności w przypadku takich zapytań online jest zazwyczaj wysoki. Nie ma żadnych opłat, nawet jeśli wniosek o kredyt nie zostanie zatwierdzony.

Mam nadzieję, że te informacje Ci pomogą.

Pozdrowienia

M. Thiemann

Napisany przez Femto
Cześć, W międzyczasie wiele banków oferuje możliwość nieznacznego obniżenia rat spłaty kredytu. Warto rozmawiać na ten temat z bankiem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata