Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Co się dzieje z oprocentowaniem w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Kiedy podpisywałem umowę kredytową dwa lata temu, stopa procentowa była bardzo wysoka. Może to było spowodowane stosunkowo wysoką kwotą, 18 000 [url]euro[/url]. Ponadto, prawdopodobnie dlatego, że wybrałem bardzo długi okres spłaty, mianowicie 10 lat. Ponieważ mam nadzieję spłacić [url]kredyt[/url] wcześniej, po około sześciu latach, powinno to faktycznie wpłynąć na stopę procentową. Jeśli miałaby ona zmniejszyć się w rezultacie, jak bank przeliczyłby ją ponownie?

Pozdrowienia, MagnusI.

Napisany przez 2Bolitho
Podpisałeś umowę na określonych warunkach. Nic się nie zmienia, chyba że obie strony zgodzą się na zmiany.

Jeśli spłacisz kredyt wcześniej, bank będzie chciał odszkodowania za wcześniejszą spłatę. Jako rekompensatę za utracone odsetki. Wyjątkiem byłoby, gdyby zostały ustalone dodatkowe spłaty. Wtedy każdy dodatkowo spłacony euro oznacza, że nie musisz już płacić odsetek.

Napisany przez GeorgPuetz
Tutaj mamy do czynienia z kredytem ratalnym. W przypadku zawarcia umowy przed 11 czerwca 2010 r. obowiązuje jeszcze stara procedura wypowiedzenia - 3-miesięczny okres wypowiedzenia i brak odszkodowania za wcześniejsze spłacenie kredytu. Odsetki kredytowe, które zostały doliczone do kwoty pożyczki na cały okres spłaty, są odejmowane zgodnie z terminem spłaty i dlatego nie muszą zostać zwrócone. Opłata manipulacyjna oczywiście zwiększa koszty kredytu w przypadku wypowiedzenia, ponieważ opłata ta jest rozłożona na znacznie krótszy okres trwania kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata