Miałeś złe doświadczenia z obsługą w Postbanku?
Enorm... to było już kilka lat temu. Gdy skończyłem 18 lat, otworzyłem tam
konto i było bardzo wiele negatywnych sytuacji... I ponieważ mając 18 lat dopiero zaczynasz orientować się w świecie finansów, oczywiście miałem tylko jedno
konto i całą gotówkę od razu wpłaciłem na
konto w Postbanku.
1. Otrzymałem kartę EC, ale nie otrzymałem numeru PIN.
Zadzwoniłem na tę infolinię 0180 i ponownie zamówiłem PIN... w końcu go dostałem i wszystko działało... dwa dni później poleciałem z przyjaciółką na Majorkę i chciałem wypłacić tam gotówkę, ale dostałem piękną informację Transakcja niemożliwa.
Wtedy infolinia 0180 nie była dostępna za granicą i nie było żadnego alternatywnego numeru telefonu. Na szczęście mogłem pożyczyć pieniądze od przyjaciółki, które były mi potrzebne!
Po powrocie do Niemiec włożyłem kartę do bankomatu z wyciągami z konta, żeby zobaczyć, co się stało... Karta zablokowana i została zatrzymana. Chciałem wtedy wypłacić gotówkę na okienku w banku, ale można to zrobić tylko za pomocą karty EC lub wyciągu z konta, a skąd miałbym je wziąć? ... Więc nie dostałem ani centa... nie mogli mi też powiedzieć, dlaczego zablokowano kartę.
Ponownie zadzwoniłem na infolinię... powiedzieli mi wtedy, że TO ja zamówiłem nową kartę EC, bo nie dotarł numer PIN... Absurd... zamówiłem tylko nowy PIN, który dotarł, ale ktoś z tej (ironiaON) wysoce wykwalifikowanej infolinii (ironiaOFF) musiał zamówić nową kartę i w rezultacie stara została zablokowana.
Oczywiście ta nowa karta jeszcze nie dotarła i musiała zostać ponownie zamówiona... w końcu się pojawiła i działała.
I nie, nigdy wcześniej nie miałem problemów z niewłaściwie dostarczonymi listami...
2. Podobna sytuacja była z listą TAN / PIN... PIN nie dotarł i po kilku telefonach miałem 3 listy TAN, ale nadal brakowało mi PIN-u.
3. Było tam coś jeszcze, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć, dopiszę później.
W rezultacie, dzięki tej głupiej infolinii 0180, musiałem ponieść ponad 100
euro kosztów, a jako rekompensatę dostałem od Postbanku 20
euro. Wtedy zrezygnowałem i zmieniłem bank... nie tylko z powodu kosztów połączeń telefonicznych, ale przede wszystkim dlatego, że czara się przebrała. Nawiasem mówiąc: Aby otrzymać 20
euro zwrotu, musiałem ponownie zadzwonić na tę infolinię
Tak w skrócie wyglądały moje doświadczenia z Postbankiem i ponieważ nie była to jednorazowa pomyłka (co może zdarzyć się każdemu), jednoznacznie odradzam ten bank.
pozdr esco