Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt został odrzucony.

Napisany przez Marius76
Cześć wszystkim, wczoraj dostałem od mojego banku odmowę kredytu. Zastanawiam się teraz, jaki jest tego powód. Bo z tego pisma nie jest to jasne, raczej wygląda na standardową odpowiedź (otrzymałem ją e-mailem). Wybrałem kredyt w wysokości 3.000 euro oraz spłatę w 24 miesięcznych ratach. Następnie podałem moje dane, takie jak dochód, wydatki, finansowanie dla domu, staż w pracy, umowa na czas nieokreślony itp., i obliczyłem całość. Rezultat brzmiał: Gratulacje, możesz otrzymać od nas pożyczkę do 30.000 euro. Po podaniu mojego imienia i adresu, pojawił się komunikat o błędzie, że nie mogę otrzymać kredytu. Powtórzyłem to w innym banku, i co się stało? Kolejna odmowa. Nie podano żadnego konkretnego powodu. Sprawdzenie w Biurze Informacji Kredytowej (BIK) powinno być w porządku, nie miałem żadnych problemów.

Napisany przez Marius76
Tak, ponownie ja późną porą, po więcej niż 3 minutach szukania informacji na Google, dowiedziałam się o kolejnych interesujących rzeczach. Po pierwsze dowiedziałam się, jak wygląda sprawa kredytów i jak odbywa się ich udzielanie. Nie dostałam żadnych konkretnych powodów, ponieważ banki nie ujawniają ich. Okej, to można częściowo zrozumieć. Potem zobaczyłam, że raport z Schufy można łatwo uzyskać na stronie meineschufa.de/?site=1. Teraz zamierzam się zarejestrować i zerknąć w moje Schufa. Ponadto mogę sobie być może wyobrazić, jaki był powód odrzucenia. Nie podałeś kredytów ramowych i rat Leasingowych. Źródło: abgelehnter Kredit insiderhilfe.de. Mam ratę Leasingową samochodu, która wygasła około 2 tygodnie temu. Być może to jest odnotowane w mojej Schufie, ale nie podałam tego bankom. Może to jest tego powodem? Ponadto banki prowadzą własne bazy danych, czy może się zdarzyć, że w tych bazach są odpowiednie wpisy? To nie powinno już interesować banków, ponieważ nie płacę już i wszystko poszło gładko. Ale ponieważ to sprawdzają jakieś systemy komputerowe, może się o to potknąć. Bardzo byłabym wdzięczna za kilka opinii, nie chcę teraz zbyt wielu zapytań o kredyt, bo może źle to wyglądać, jeśli będę miała 10 zapytań widocznych w Schufie.

Napisany przez GeorgPuetz
To prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z Leasingiem. Podejrzewam, że raczej problemem jest adres. Ponieważ to właśnie na tym etapie wystąpiło zakłócenie. Istnieje mapa wiarygodności kredytowej. Jeśli ktoś mieszka w nieodpowiedniej ulicy, to prowadzi to bezpośrednio do odrzucenia wniosku kredytowego. Ponieważ jakieś statystyki wskazują, że określona ulica/numer domu ma szczególnie często problemy z płatnościami. To już prowadziło do kuriozalnych sytuacji: - B1: dość bogaty właściciel nieruchomości mieszkał w mieszkaniu swojego własnego mieszkalnego budynku i jego wniosek o kartę kredytową został odrzucony - B2: Dom towarowy chciał dostarczyć zamówienie do dobrze zarabiającego pracownika tylko za pobraniem. Gdy podał adres w pobliskiej okolicy (raczej wiejskiej - listonosz zna tam wszystkich osobiście), termin płatności 30 dni nie stanowił problemu. Można by się zabawić fake news i zobaczyć, jak daleko można zajść w tym procesie elektronicznym.

Napisany przez Marius76
Nigdy nie dowiem się prawdziwej przyczyny. Może to być związane z adresem. Teraz dostałem kredyt w banku, który często występuje w telewizji i ma złą opinię.

Napisany przez RichardSchneide
To sporo jest. Którą masz na myśli?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata