Dziękuję za odpowiedzi.
Czy 2% oprocentowanie nominalne na część kredytową jest zatem zbyt wysokie? Uważałbym tę wartość raczej za dobrą.
Jakie jest Twoje zdanie na temat dobrego oprocentowania? Które towarzystwa budowlane możesz mi w tej sprawie polecić?
Cześć Timmatver,
Ponieważ zostałem tutaj często wymieniony, chciałbym również się wypowiedzieć na temat idealnej umowy oszczędnościowej związanej z budową.
Często otrzymuję prośby o polecenie najlepszego towarzystwa budowlanego itp. Niestety, nie mogę polecić żadnego konkretnego, a Finanztest również nie pomaga w znacznym stopniu, ponieważ Finanztest przeprowadza analizy na różnych scenariuszach, ale nigdy indywidualnie.
Dlatego też odpowiedź brzmi: To zależy i nie mogę nic polecić
Każde towarzystwo budowlane ma zalety i wady, zawsze to zależy od indywidualnej sytuacji.
Planowane działania, wpłaty, pożądane oprocentowanie
kredytu, współczynniki oceny dla przydziału, stopień oszczędności oraz najważniejsze - miesięczna spłata
kredytu związanej z budową. Dopiero gdy wszystkie te czynniki zostaną omówione, otrzymasz ode mnie propozycję.
A tak swoją drogą, skorzystaj z porady online przez komputer na mojej stronie, szybciej naprawdę nie da się tego zrobić.