Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Porady dotyczące umowy oszczędnościowo-kredytowej.

Napisany przez Timmatver
Cześć wszystkim, Chciałbym założyć konto oszczędnościowe budowlane, aby w przyszłości móc sobie pozwolić na finansowanie domu. Oto ramowe dane: Chcę inwestować około 400€ / miesiąc w konto oszczędnościowe budowlane. Umowa powinna być gotowa do wypłaty w 2020 roku. Czy masz jakieś wskazówki/propozycje, które produkt mógłby być odpowiedni? Z poważaniem Tim

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Timmatver,

Chcemy osiągnąć maksymalną kwotę oszczędności na koniec roku 2020, dokładając minimalnie 30% oszczędności, aby uzyskać maksymalne oszczędności mieszkaniowe na poziomie 70%. W skrócie, chcemy osiągnąć maksymalną sumę wypłaty przy minimalnej wpłacie.

W tym celu oprocentowanie oszczędności powinno wynosić co najmniej 1%, opłata za otwarcie konta w stosunku do sumy wypłaty powinna być znacznie poniżej 1%, a oprocentowanie kredytu hipotecznego nie powinno przekraczać 2% nominalnie.

Chętnie pomogę Ci znaleźć najlepszą ofertę spośród wszystkich kas oszczędności mieszkaniowej!

Napisany przez C. Andreas
Cześć Timmatver,

w zasadzie pan Buhmann ma rację ze swoim stwierdzeniem, ale wątpię, że jest w stanie uwzględnić wszystkie kasy oszczędności budowlanych :-)

W zasadzie jest matematycznie mądre wpłacać jak najmniejsze kwoty do umowy oszczędnościowej na przyszłość, aby proporcja między depozytem a pożyczką wynosiła około 30-70 jako optymalny przypadek.

Najważniejsze jest jednak skupić się na odsetkach i spłacie według planu oszczędzania. Stawki 1,6% lub 1,9% są często nieodpowiednie. Nawet 2% stawka zaprezentowana przez pana Buhmanna generuje wysokie obciążenia.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Timmatver,

nie chciałem się wykazywać jako specjalista od kredytów hipotecznych, ekspertem na tym polu jest i pozostaje oczywiście pan C.Andreas

Z pewnością, dzięki swojemu oprogramowaniu porównawczemu, będzie mógł znaleźć najlepszą ofertę ze wszystkich kas oszczędnościowo-budowlanych i wyjaśnić to w sposób rzetelny i uzasadniony.

Napisany przez Timmatver
Dziękuję za odpowiedzi.
Czy 2% stopa nominalna na część pożyczki jest zatem zbyt wysoka? Uważałem ten wskaźnik za odpowiedni.
Jakie jest pańskie zdanie na temat dobrej stopy procentowej? Jakie kasy oszczędnościowo-budowlane możesz mi polecić w tej kwestii?

Napisany przez Naseweis
Cześć Timmatver,

Nie chcę Ci narzucać decyzji pomiędzy tymi dwoma.

Informacje można znaleźć również na www.test.de.

Po prostu wpisz Bausparvertrag jako słowo kluczowe.

Wiele porównań. I już możesz wybrać najlepszą umowę oszczędnościową, która pasuje do Ciebie.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Mądrale,

tutaj nie chodzi o to, co można komuś narzucić (lepiej byłoby powiedzieć, że chodzi o osobiste próżności), ale o udzielenie najlepszej możliwej pomocy lub udzielenie odpowiedzi na pytanie.

Osobiście, w imieniu pytającego, mogę tylko polecić sprawdzenie ich porady lub linku i skonsultowanie się z C.Andreasem w celu przeprowadzenia obliczeń. Zobaczymy, co ostatecznie pomogło pytającemu dojść do celu!

Dla mnie Państwo informują, podczas gdy Pan C. Andreas przedstawi rozwiązanie punktowo i indywidualnie. Gdzie zostanie podpisana umowa budowlana - jeśli w konsekwencji jest to również pożądane - to już zupełnie inia skrawek papieru.

Jednakże, znając Państwa dyskusje o prowizjach z wielu wpisów, z góry uprzedzam, że można zaoszczędzić zerową prowizję poprzez bezpośrednie zakupy!

Napisany przez Naseweis
Drogi Noelmaxim,

każdemu wolno robić to, co sam chce.

Nie mam wątpliwości, czy Pan C.Andreas prezentuje właściwe rozwiązanie, ale często lepiej jest się najpierw zorientować, a do tego doskonale nadaje się Fundacja-Warentest.

Nie spodziewaj się odpowiedzi na pozostałe nonsensy, takie jak dyskusje o prowizjach.

Wydaje się, że to jest Twoje ulubione temat w tym forum.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Naseweisie,

Stiftung Warentest jest z zasady doskonałym źródłem informacji, niestety jednak nie będzie w stanie udzielić odpowiedzi, której oczekuje Timmatver. Timmatver nie szuka informacji, lecz konkretnej odpowiedzi na jasno sformułowane pytanie. Nazywa się to ofertą!!! Twój link zdecydowanie tego nie dostarczy, można go znaleźć w Google, podobnie jak twoje sugestie rozwiązania, ale nie konkretną ofertę!

Proszę podaj mi jasne rozwiązanie, takie jakie dostarczy C. Andreas!!! Moje rozwiązanie to było skierowanie go do niego! Wyrażam to z najlepszej wiedzy i sumienia, z pełnym przekonaniem wynikającym z praktyki.

Użytkownicy mogą z moich i twoich wcześniejszych wpisów zrozumieć, kto poruszał kwestię prowizji, ja osobiście jestem zadowolony, że moja praca jest wynagradzana, ale nigdy nie poruszałem tego tematu, ponieważ uważam, że wynagrodzenie za moją pracę jest oczywiste!!

Bardzo bym się ucieszył, gdybyś odpowiedział również w interesie konsumentów i poszukujących pomocy, starając się pomóc, nie podważając odpowiedzi profesjonalistów w dziedzinach oszczędzania na budowę i finansowania, bez wyraźnie rozpoznawalnego własnego profilu!

Proszę też zrozumieć, że dla brokera naszego kalibru oczywiste jest, że doradza zorientowany na ochronie konsumenta i wspierająco! Twój link nawet mnie nie pomógł, biorąc pod uwagę początkowe pytanie!!!!

Napisany przez C. Andreas

Dziękuję za odpowiedzi.
Czy 2% oprocentowanie nominalne na część kredytową jest zatem zbyt wysokie? Uważałbym tę wartość raczej za dobrą.
Jakie jest Twoje zdanie na temat dobrego oprocentowania? Które towarzystwa budowlane możesz mi w tej sprawie polecić?

Cześć Timmatver,

Ponieważ zostałem tutaj często wymieniony, chciałbym również się wypowiedzieć na temat idealnej umowy oszczędnościowej związanej z budową.

Często otrzymuję prośby o polecenie najlepszego towarzystwa budowlanego itp. Niestety, nie mogę polecić żadnego konkretnego, a Finanztest również nie pomaga w znacznym stopniu, ponieważ Finanztest przeprowadza analizy na różnych scenariuszach, ale nigdy indywidualnie.

Dlatego też odpowiedź brzmi: To zależy i nie mogę nic polecić

Każde towarzystwo budowlane ma zalety i wady, zawsze to zależy od indywidualnej sytuacji.

Planowane działania, wpłaty, pożądane oprocentowanie kredytu, współczynniki oceny dla przydziału, stopień oszczędności oraz najważniejsze - miesięczna spłata kredytu związanej z budową. Dopiero gdy wszystkie te czynniki zostaną omówione, otrzymasz ode mnie propozycję.

A tak swoją drogą, skorzystaj z porady online przez komputer na mojej stronie, szybciej naprawdę nie da się tego zrobić.

Napisany przez Naseweis

Drogi Noelmaxim,

Fundacja Warentest w gruncie rzeczy jest doskonała do informowania, ale nie będzie w stanie udzielić odpowiedzi Timmatverowi.
Timmatver nie oczekuje informacji, ale konkretnej odpowiedzi na jego jasno zdefiniowane pytanie. Nazywa się to konkretnie ofertą! Twój link nie jest w stanie tego zapewnić, można go znaleźć w Google, podobnie jak twoje podejście rozwiązania, ale nie konkretną ofertę!

Drogi Noelmaxim,

Aby móc zaoferować rozwiązanie Timmatverowi, potrzebne są dodatkowe informacje lub rozmowa doradcza.
Jak napisał już C. Andreas, każdy kontrakt oszczędnościowy ma swoje zalety i wady. Zaakceptuj, proszę, że tutaj jesteśmy tylko na forum i nie zawsze można zapewnić jasne rozwiązanie bez dodatkowych informacji.

Użytkownicy mogą wydedukować z moich i twoich poprzednich postów, kto poruszał temat prowizji. Ja osobiście cieszę się, że moja praca jest wynagrodzona, ale nigdy nie poruszałem tego tematu, ponieważ jest dla mnie oczywiste, że moja praca będzie wynagrodzona! !!!

Znowu coś mylisz. Nigdy nie rozmawiałem o prowizjach na forum. Moje stanowisko zawsze dotyczy jednego, a mianowicie tego, że jestem tutaj po to, aby pomóc pytającemu i nie zależy mi na otrzymywaniu prowizji za to.

Byłbym wdzięczny, gdybyś odpowiadał w interesie konsumentów i osób poszukujących pomocy, starając się pomóc bez podawania odpowiedzi profesjonalistów w dziedzinach oszczędzania na cele mieszkaniowe i finansowania, które nie są w pełni wyraźnie zidentyfikowane jako własny profil.

Nie kwestionuję odpowiedzi ekspertów, więc proszę, powstrzymaj się od tych fałszywych oskarżeń. Niemniej jednak, jako tzw. ekspert, powinieneś wiedzieć, że w obszarze finansowania, oszczędzania na cele mieszkaniowe i ubezpieczeń można mieć różne zdania. Zazwyczaj jest to również celem forum, aby każdy wyrażał swoje stanowisko.

Zaakceptuj, proszę, że dla brokera naszej klasy oczywiste jest doradzanie zorientowane na ochronę konsumentów i wspieranie!

Przepraszam - nie jestem w stanie ocenić, do jakiej klasy maklera należysz.

Nawet mój link nie pomaga mi, biorąc pod uwagę pierwotne pytanie!! !

Ten link również nie był dla Ciebie przeznaczony.

Dodatkowo, jeśli uznam to za istotne, udostępnię również moje dane kontaktowe.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Mądralo,

w skrócie, konsultacja z Panem C. Andresem.

To był mój sugestia lub moja prośba. Nawet jeśli nie chcieliście obciążyć Timmatvera, chętnie i z pełnym przekonaniem wyrażam tę rekomendację. Tak wiele na temat wyrażania własnych opinii!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata